Camprodon construirà un punt d'interès al jardí històric de Can Vincke

Forma part d'un projecte per promocionar el turisme de natura al Ripollès que compta amb un pressupost de 2,4 milions d'euros

Redacció
01 de març del 2017
Actualitzat a les 17:43h
Camprodon promocionarà el turisme de natura al Ripollès. Concretament, aquesta promoció forma part del projecte FEDER "Pla per a la promoció del turisme de natura al Ripollès. L'experiència dels Pirineus més autèntics", impulsat pel Consell comarcal del Ripollès. Tal com informa l'Ajuntament de Camprodon en una nota de premsa, aquest projecte, que es desenvoluparà fins a l'any 2020, compta amb un pressupost de 2,4 milions d'euros, dels quals el Govern en finançarà 1,1 milions.

Així doncs, per Camprodon s'ha definit un projecte de rehabilitació i dinamització del patrimoni històric i natural. Concretament, aquesta iniciativa comprèn la restauració, conservació i enllumenat de les muralles del castell de Sant Nicolau i del Pont Nou; la restauració i el pla de gestió del jardí històric de Can Vincke; la creació d'itineraris de vista del patrimoni natural i cultural; i l'habilitació i el pla de gestió de la zona dels horts de les muralles. Al jardí, un cop restaurat, també s'hi construirà un punt d'interès per a visitants i camprodonins. El cost del projecte ascendeix a 338.918 euros, , que està contemplat en aquests 2,4 milions d'euros.

El turisme de natura, primordial i de futur

La proposta global se centra a reforçar els tres territoris que conformen la comarca del Ripollès, com a destinació turística basada en els recursos naturals: Vall de Ribes, Vall de Camprodon i Baix Ripollès. En aquestes tres zones el turisme és un sector econòmic i primordial i de futur, i els recursos naturals en són el principal atractiu, sobretot ara que s'acaba de crear el nou Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, que esdevé una oportunitat per consolidar el Ripollès com a destinació de natura.

L'acte de presentació, del passat 23 de febrer, va comptar amb la participació de la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs; el president del Consell Comarcal, Joan Manso; l'alcalde de Camprodon, Xavier Sala; el primer tinent d'alcalde, Jordi Batchelli; i l'alcalde de Setcases, Carlos Fernández.

La consellera va afirmar que el projecte és "un treball en equip per protegir l'entorn natural", a la vegada que "es val dels atractius naturals de la comarca per promocionar el turisme, però tenint clar que la promoció passa per la protecció del medi ambient, que és el patrimoni més important de què disposa la comarca".

El projecte s'emmarca en la darrera convocatòria dels eixos 4 i 6 del FEDER 2014-2020 presentada pel Departament de Governació l'any passat. El fons FEDER és el principal instrument de la Unió Europea per pal·liar els efectes de la disparitat entre regions. El programa operatiu a Catalunya té com a objectiu la promoció d'un creixement intel·ligent, sostenible i integrador del territori, en la línia de les directrius de l'estratègia Europa 2020 i la seva transposició a Catalunya.