Ribes de Freser limitarà el temps d'aparcament al centre per afavorir el consum

L'ajuntament dividirà les zones d'estacionament en dues àrees: una dedicada als compradors del comerç local i una altra pensada per a residents

Redacció
17 de febrer del 2017
Actualitzat a les 19:02h
Ribes de Freser vol reordenar l'aparcament al poble. Amb aquest objectiu, l'Ajuntament ha posat sobre la taula un projecte que dividiria les places d'estacionament del municipi en dues grans àrees: una pensada per als conductors que vulguin deixar el cotxe al centre per comprar a les botigues del centre de la vila i una altra per als residents.

La primera zona, batejada com a Aparca i Compra, pretén fomentar el consum al comerç de proximitat. Les places d'aquesta àrea es marcaran amb pintura taronja i l'estacionament estarà limitat a 60 minuts. L'objectiu és garantir la rotació dels vehicles per facilitar l'accés a la zona comercial del centre del municipi. Els conductors hauran de portar un disc horari dins del cotxe per indicar l'hora d'arribada. Si marxen abans d'una hora, no hauran de pagar res per aparcar.

L'altra zona, pensada als residents, estarà marcada amb franges verdes. En concret, seran 21 places ubicades al carrer Bonavista. S'hi podrà aparcar de manera ininterrumpuda entre les vuit del matí i les vuit del vespre (excepte el cap de setmana, que serà d'ús lliure) sempre que els cotxes disposin d'un distintiu al parabrisa davanter que els facilitarà l'ajuntament. Per aconseguir-lo cal que el vehicle estigui censat a Ribes i que el seu titular també estigui empadronat al municipi.

En paral·lel a aquestes dues noves àrees d'aparcament, el consistori també té previst indicar a les entrades del poble com arribar fins a les bosses d'estacionament gratuït ubicades a la zona permitral. D'aquesta manera, esperen expulsar els cotxes dels turistes del centre i garantir que les places del nucli antic estiguin reservades per als veïns i per als consumidors de les botigues del poble.