Experts de tot el món analitzaran a Queralbs com aprofitar els recursos naturals del Pirineu

El municipi acollirà la desena edició del Col·loqui Internacional d'Estudis Transpirinencs

Redacció
09 de febrer del 2017
Actualitzat a les 19:06h
Queralbs acollirà la desena edició del Col·loqui Internacional d'Estudis Transpirinencs del 29 de setembre a l'1 d'octubre d'aquest any. La trobada, organitzada pel Centre d'Estudis Comarcals del Ripollès i la Diputació de Girona, entre d'altres institucions, reunirà experts internacionals per discutir les millors estratègies per aprofitar els recursos naturals del Pirineu.

"Volem analitzar com la riquesa natural de la serralada ha condicionat la història dels diferents territoris", apunten els organitzadors. En aquest sentit, el col·loqui pivotarà sobre tres eixos bàsics: la gestió dels recursos naturals, l'impacte que té sobre la població de la zona l'aprofitament d'aquests recursos i, finalment, les perspectives de futur de la zona, tant des del punt de vista del medi natural com des de la perspectiva econòmica.

Ara l'organització ha obert el termini perquè les persones que ho vulguin presentin les comunicacions o els pòsters que voldrien oferir en el marc del col·loqui. Tenen temps fins al 16 de juliol. A partir de llavors, els responsables del certamen faran la tria dels experts i confeccionaran el programa de les tres jornades.