El Ripollès i el Conflent aposten per l'esport de muntanya com a eina de promoció turística

El comitè també proposa crear un camí per relligar indrets d'interès turístic i històric de les dues comarques

Durant la 17a edició de la Taga 2040 Evo
Durant la 17a edició de la Taga 2040 Evo | Josep Maria Montaner
Redacció
07 de febrer del 2017
Actualitzat a les 10:05h
El comitè d'enllaç de l'agermanament entre el Ripollès i el Conflent veu en les proves esportives de muntanya una fórmula per promocionar conjuntament els dos territoris. És per això que en la darrera reunió, celebrada aquesta setmana a Rià, al Conflent, representants polítics i tècnics del Consell Comarcal del Ripollès i de la Comunitat de Comunes del Conflent van discutir sobre aquesta possibilitat amb la voluntat de reforçar les iniciatives de cooperació municipal, d'impuls de l'economia local i de coordinació de la multitud d'esdeveniments esportius d'aquest tipus que tenen lloc en aquest espai a l'entorn de la frontera.

Tal com informen des del Consell Comarcal, a la cita també hi van ser presents representants d'entitats excursionistes i esportives d'ambdues comarques, amb la finalitat de parlar sobre la coordinació d'algunes d'aquestes activitats.

Un camí per unir indrets d'interès turístic i històric

En aquest comitè també es va posar sobre la taula la proposta de creació d'un camí de muntanya per relligar indrets d'interès turístic i històric de les dues comarques, que hauria d'enllaçar Ripoll amb Prada, rememorant els orígens de Catalunya. Les idees en què es treballa abracen enclavaments tan emblemàtics com la capital del Conflent, la portella de Mentet, Ulldeter, el santuari de Núria o els monestirs de Sant Miquel de Cuixà i Santa Maria de Ripoll, entre altres.

També en clau turística s'ha començat a treballar en la idea d'elaborar material promocional turístic de forma conjunta. Es tractaria de fer fullets que concentrin l'oferta de totes dues comarques per poder-los difondre a banda i banda de la frontera. En matèria de joventut, des del Consell Comarcal del Ripollès s'ha exposat als assistents l'evolució dels preparatius de la propera edició de l'intercanvi de joves entre les comarques del Ripollès, el Conflent, els Aspres i la Garrotxa, que es durà a terme aquest estiu dins del programa Erasmus+. Després de l'experiència de l'any passat al Conflent, enguany serà la comarca catalana la que acollirà els joves provinents d'aquests altres territoris veïns.

L'agermanament entre el Ripollès i el Conflent es va segellar el 2013 arran dels vincles històrics i identitaris. Constitueix un fet inèdit, ja que és la primera i única vegada que dues comarques estableixen un agermanament d'aquestes característiques. Des de llavors, el Consell Comarcal del Ripollès i la Comunitat de Comunes del Conflent desenvolupen diverses activitats de forma conjunta mitjançant aquest comitè d'enllaç.