La nevada obliga a tancar quasi totes les escoles i instituts del Ripollès

Hi ha un total de 21 escoles tancades i s'ha suspès el transport escolar | Encara continuen sent necessàries les cadenes en vies locals | La neu va a menys i es redueixen les afectacions a les carreteres

Unes noies jugant a l'exterior de l'institut de Ripoll, que avui no ha obert
Unes noies jugant a l'exterior de l'institut de Ripoll, que avui no ha obert | ACN
Redacció
26 de gener del 2017
Actualitzat a les 12:10h
La nevada va a menys i s'estan reduint les afectacions a les carreteres de la meitat nord del país. Concretament, encara són necessàries cadenes a una vintena de vies locals del Ripollès, el nord d'Osona, la Garrotxa, el Berguedà i la Cerdanya. Tanmateix, ja està totalment normalitza la situació en carreteres principals com la C-17, la C-16 i el C-26. Hi ha un total de 30 escoles tancades, de les quals 22 són al Ripollès.

Protecció Civil manté activat en fase d'alerta el pla Neucat i es demana restringir els desplaçaments a les comarques més afectades. Els gruixos han estat importants al Ripollès amb 30 cm a Molló, 18 a Gombrèn, 17 a Planoles i quasi 15 a Ripoll. A la Cerdanya, per la seva banda, s'han registrat 19 cm a Puigcerdà i 15 a Das. Al Berguedà destaquen els 16 cm de Bagà i els 9 a Berga mentre que els registres han estat molt més anecdòtics a Osona –2 cm a l'entorn de Vic-, a la Garrotxa -3 cm a Santa Pau- o a punts elevats de l'Anoia –3 cm a Llacuna i 2 cm a Santa Margarida de Montbui-. També s'ha vist nevar en punts elevats del Bages i, fins i tot, del Vallès Occidental.

En molts casos, per exemple a Ripoll i a Berga, ha estat la nevada més important des del 8 de març del 2010. Precisament en el cas de la capital del Ripollès 21 de les 22 escoles estaran tancades aquest dijous i en tota la comarca no hi haurà transport escolar –només ha obert una escola algunes llars d'infants-.

De fet, un grup de 50 alumnes de Camprodon que tornava d'excursió ha hagut de passar la nit en un hotel de Ripoll per precaució. A la Garrotxa, per la seva banda, s'ha suspès la ruta entre Ridaura i Olot. Tampoc hi ha rutes escolars en algunes zones del Berguedà.
 

Un cotxe circulant per Ripoll, aquest dimecres. Foto: Arnau Urgell


Les precipitacions, que amb menor intensitat s'han reproduït aquesta matinada, aniran a menys al llarg del matí. Això sí, encara poden ser en forma de neu aquest matí i afectar punts de la Catalunya Central. A la resta del país, el temps tendirà a millorar a l'espera que un nou front provoqui noves precipitacions el divendres però amb una cota de neu que ja serà força alta.
 

Un autocar ha sortit de la carretera al Camprodon. Foto: Mariona Rota

 

La nevada ha deixat imatges de postal a la Garrotxa. Foto: Martí Albesa

 

Intensa nevada a la N-260, entre el Ripollès i la Garrotxa, aquest dimecres a la tarda. Foto: NacióDigital