Endesa inverteix 40.000 euros per millorar la qualitat del subministrament al Ripollès

L'empresa elèctrica substitueix amb helicòpter dos seccionadors a Ripoll amb una tecnologia d'última generació

Els treballs s'han hagut de fer amb helicòpter
Els treballs s'han hagut de fer amb helicòpter | Endesa
Redacció
24 de gener del 2017
Actualitzat a les 9:29h
Endesa ha invertit 40.000 euros per millorar la qualitat i la continuïtat del subministrament elèctric als més de 10.000 clients de la comarca del Ripollès. Concretament, els treballs, que s'han realitzat en una la línia de mitjana tensió a 25 kV, han consistit en la substitució de dos seccionadors aeris instal·lats en dues torres elèctriques separades uns 500 metres de distància a Ripoll. Per poder realitzar les tasques s'ha necessitat l'ajuda d'un helicòpter, ja que l'orografia de la zona és bastant abrupta i de difícil accés.
 

Els treballs s'han hagut de fer amb helicòpter Foto: Endesa

Els seccionadors són els equips mecànics de maniobra que interrompen i tanquen els circuits elèctrics i que, per tant, fan la funció d'aïllar les instal·lacions en cas de produir-se una incidència. Aquests, s'han substituït per uns altres dotats d'un gas de característiques especialment aïllants i d'una tecnologia més segura i robusta que l'anterior.

Amb aquesta actuació, s'aporta una millora substancial en la rapidesa d'actuació davant d'incidències, ja que permet aïllar més ràpidament defectes que puguin produir-se a la xarxa. A més, aquesta tecnologia gairebé no requereix manteniment, a diferència de l'anterior, en què aquestes tasques podien obligar a tallar temporalment el subministrament elèctric als clients. Aquests treballs formen part dels plans d'inversions d'Endesa per a la millora tecnològica de les instal·lacions elèctriques a la comarca del Ripollès.