Les càmeres de trànsit que controlaran l'accés al barri vell de Ripoll no sancionaran

L'Ajuntament ha decidit que, inicialment, només comptabilitzin en el nombre de vehicles que entren al casc antic

Redacció
13 de gener del 2017
Actualitzat el 18 de gener a les 11:12h

L'Ajuntament també allargarà les tarifes de baix cost a la zona blava fins el mes de febrer per estimular les vendes durant les rebaixes. Foto: Jordi Remolins


Les càmeres de trànsit que controlaran l'accés de vehicles als carrers del barri vell de Ripoll no sancionaran durant els primers mesos de funcionament. L'Ajuntament de la vila ha decidit que inicialment només s'utilitzin com una eina estadística per mesurar el nombre de cotxes que entren a la zona. La negociació amb els comerciants per pactar l'horari en què es restringiria l'accés de vehicles i la dificultat de graduar les càmeres perquè compleixin amb la funcionalitat que preveia el consistori expliquen la decisió de l'equip de govern.

Aquest període inicial s'allargarà durant dos mesos. D'aquesta manera, tant els botiguers com l'Ajuntament poden pactar quin serà l'horari en què s'aplicaran les restriccions d'entrada al barri vell. Fins ara, l'acord que s'havia segellat establia l'aplicació de sancions entre dos quarts de cinc de la tarda i les sis del matí. En aquest període, es limitaria l'accés de tots els vehicles que no fossin de residents, comerciants o persones amb mobilitat reduïda.

Els botiguers, però, volen allargar una mica més l'horari general -no restringit- a la tarda per evitar perdre vendes. Un cop la negociació es tanqui, les càmeres seguiran sense sancionar durant dos mesos més que seran de prova. En paral·lel, el consistori s'ha compromès a prorrogar les tarifes de baix cost a la zona blava fins a mitjans de febrer per estimular les compres durant el període de rebaixes.