La família del muntanyenc mort al pic de l'Infern busca l'esquiador que el va auxiliar

La família de Narcís Anglada demana col·laboració per donar el seu agraïment a la persona que a primera hora el va ajudar

Narcís Anglada, al cim d'una muntanya
Narcís Anglada, al cim d'una muntanya | Cedida
Redacció
11 de gener del 2017
Actualitzat a les 12:34h
La família de Narcís Anglada, el muntanyenc de 57 anys que va morir aquest dissabte al pic de l'Infern, al terme municipal de Queralbs, està buscant l'esquiador de muntanya que el va auxiliar en un primer moment. La família, segons han manifestat a través de les xarxes socials, voldria transmetre-li el seu agraïment.
 
Anglada es va precipitar per un desnivell d'uns 200 a 300 metres quan anava a ajudar un company que havia caigut en un forat de vint metres. Segons va explicar la seva filla a NacióDigital, estava fent una travessa al Pic de l'Infern amb el grup excursionista Cent Peus, de Banyoles, amb qui solia pujar muntanyes. Quan van començar a baixar del cim, un company va relliscar i es va precipitar per un desnivell d'uns vint metres.

Anglada, muntanyenc experimentat, anava al capdavant del grup, i se suposa que va intentar anar a ajudar l'excursionista baixant des d'on era ell. No obstant això, s'hauria entrebancat i hauria caigut per una canal d'uns 200 o 300 metres, plena de pedres i amb un desnivell molt pronunciat.

Els serveis d'emergències van rebre l'avís a les 13.26 hores, i al lloc de l'accident es van desplaçar els efectius del Grup d'Actuacions Especials dels Bombers amb un helicòpter i una dotació terrestre de suport. Els efectius van evacuar el ferit a Camprodon, on hi havia l'helicòpter medicalitzat i una ambulància del Servei d'Emergències Mèdiques. Tot i això, un cop allà, el personal mèdic del SEM va confirmar finalment, la seva mort.

Narcís Anglada era de Bordils, al Gironès, estava casat i tenia dues filles, de 22 i 19 anys.
 

Narcís Anglada, en una excursió amb la seva dona Foto: Cedida