El muntanyenc mort al pic de l'Infern hauria caigut quan anava a ajudar un company

La víctima, Narcís Anglada, tenia 57 anys i era de Bordils | Encapçalava un grup de vuit excursionistes i intentava ajudar un d'ells, que havia caigut, quan es va precipitar

Narcís Anglada, en una excursió amb la seva dona
Narcís Anglada, en una excursió amb la seva dona | Cedida
Redacció
08 de gener del 2017
Actualitzat el 09 de gener a les 11:19h
Narcís Anglada, el muntanyenc de 57 anys que va morir aquest dissabte al pic de l'Infern, al terme municipal de Queralbs, es va precipitar per un desnivell d'uns 200 a 300 metres quan anava a ajudar un company que havia caigut en un forat de vint metres.

Segons ha explicat la seva filla a NacióRipollès, Anglada feia una travessa al pic de l'Infern amb el grup excursionista Cent Peus, de Banyoles, amb qui solia pujar muntanyes. Quan van començar a baixar del cim, un company va relliscar i es va precipitar per un desnivell d'uns vint metres.

Anglada, muntanyenc experimentat, anava al capdavant del grup. La seva filla apunta que, tot i que no se sap del cert, els seus companys suposen que va intentar anar a ajudar l'excursionista baixant des d'on era ell, s'hauria entrebancat i hauria caigut per una canal d'uns 200 o 300 metres, plena de pedres i amb un desnivell molt pronunciat.

Els serveis d'emergències van rebre l'avís a les 13.26 hores, i al lloc de l'accident es van desplaçar els efectius del Grup d'Actuacions Especials dels Bombers amb un helicòpter i una dotació terrestre de suport. Els efectius van evacuar el ferit a Camprodon, on hi havia l'helicòpter medicalitzat i una ambulància del Servei d'Emergències Mèdiques. Tot i això, un cop allà, el personal mèdic del SEM va confirmar finalment, la seva mort.

Narcís Anglada era de Bordils, al Gironès, estava casat i tenia dues filles, de 22 i 19 anys.
 

Narcís Anglada, al cim d'una muntanya. Foto: Cedida