El Consell Comarcal i la Generalitat milloraran els camins rurals del Ripollès

El president del Consell, Joan Manso, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, han signat un conveni per tirar endavant les millores conjuntament

El president del Consell Comarcal, Joan Manso, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, signant el conveni.
El president del Consell Comarcal, Joan Manso, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, signant el conveni. | Consell Comarcal del Ripollès
Redacció
19 de desembre del 2016
Actualitzat a les 10:20h
El president del Consell Comarcal, Joan Manso, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, han signat un conveni per desenvolupar conjuntament millores en la xarxa de camins rurals del Ripollès. L'acord contempla una inversió total de 97.000 euros que es destinaran a l'arranjament i pavimentació de 208 quilòmetres de vies rurals.

El Consell Comarcal ha pactat amb cadascun dels 19 municipis de la comarca quins camins són els que necessiten amb més urgència una intervenció de millora. D'aquesta manera, el pressupost total s'ha distribuït de manera equitativa entre totes les localitats en funció de les necessitats que han expressat, tal i com recull l'equip de govern del Consell en un comunicat.

Les dues administracions han escollit vials que, tot i no reunir les característiques d'una carretera, compleixen una funció de comunicació important a la comarca i suporten un volum de trànsit notable. A més, la majoria de camins que es milloraran estan afectats sovint per pluges, nevades i esllavissades que dificulten circular-hi amb normalitat. Les obres començaran l'any que ve i s'aniran desenvolupant per fases, però es preveu que estiguin enllestides abans de l'estiu.