La plataforma contra el polígon de la carretera de les Llosses convoca una concentració el 17 de desembre

Els promotors de la protesta creuen que la creació del nou polígon "no respon a una necessitat real de sòl industrial" i denuncien l'impacte mediambiental que tindrà | La CUP de Ripoll es desvincula de la comissió que estudia el projecte

Redacció
14 de desembre del 2016
Actualitzat a les 16:32h
L'Ajuntament de Ripoll impulsa un polígon a la carretera de les Llosses
L'Ajuntament de Ripoll impulsa un polígon a la carretera de les Llosses | Adrià Costa
La Plataforma Salvem la Plana de la Carretera de les Llosses ha convocat una concentració aquest dissabte per protestar contra el projecte de construir un nou polígon industrial en aquesta zona. Els promotors de la protesta consideren que "no hi ha necessitat" d'edificar nou sòl industrial i recorden que hi ha diversos solars deserts i naus buides en altres polígons de Ripoll. Per això demanen que no s'executi el projecte i que es garanteixi la protecció de l'entorn natural.

La concentració se celebrarà a la plana de la carretera de les Llosses, just al punt on hi ha previst començar les obres per urbanitzar la zona i convertir-la en un polígon industrial. Els impulsors de la plataforma volen que es reuneixi "com més gent possible" per mostrar la disconformitat dels veïns amb el projecte. "Tenim el deure històric de preservar les planes agrícoles i fluvials del Ripollès", asseguren els promotors de la concentració en un comunicat.

Des de la plataforma apunten que el nou polígon "no és necessari" perquè Ripoll ja en té sis. A més, recorden que hi ha més de 17.000 metres quadrats de sòl industrial disponible en altres zones del municipi que encara estan en desús. Creuen que aquesta situació demostra que "la creació de més sòl industrial no comporta sempre un augment dels llocs de treball" i asseguren que "no volem que la nostra terra pateixi els efectes de l'especulació banal".

També denuncien la "greu falta de consideració" que han tingut les autoritats a l'hora de planificar el nou polígon perquè no han tingut en compte l'opinió dels vilatans de Ripoll ni de les Llosses. "La recta on es projecta forma part del terme municipal de Ripoll tot i que és l'entrada natural del municipi de les Llosses", recorden des de la plataforma, que demana aturar el projecte i mantenir la qualificació de sòl rústic per a aquesta zona.

La CUP abandona la comissió que estudia la construcció del polígon

El grup municipal de la CUP a l'Ajuntament de Ripoll ha abandonat la comissió municipal que estudia el projecte de construcció del nou polígon. En un comunicat, els "cupaires" expliquen que van demanar la creació d'aquesta comissió amb l'objectiu d'avaluar si realment era o no necessari tirar endavant la nova zona d'activitat econòmica a la zona de la plana de les Lloses. Per contra, creuen que només ha servit per "intentar consensuar com havia de ser la construcció del polígon" i no per discutir si s'ha d'aparcar el projecte.