Vallfogona de Ripollès celebra el 50è concurs de pessebres

Una exposició i una mostra de les edicions anteriors recordaran la trajectòria d'aquesta tradició catalana

També s'organitza un pessebre fotogràfic protagonitzat pels veïns del poble.
També s'organitza un pessebre fotogràfic protagonitzat pels veïns del poble. | Ajuntament de Vallfogona de Ripolllès
Redacció
07 de desembre del 2016
Actualitzat a les 14:21h
Aquest Nadal, Vallfogona de Ripollès es converteix en un poble de pessebres. Enguany, el concurs de pessebres arriba a la 50a edició. Per aquest motiu la Germandat de Joventut i l'Ajuntament han organitzat un seguit d'activitats commemoratives pel 17 de desembre: una mostra dels pessebres que han participat els diferents anys al concurs i una exposició fotogràfica i de vídeo sobre les 49 edicions fetes del concurs.

D'altra banda, també hi ha una proposta especial de pessebre fotogràfic protagonitzada pels veïns de Vallfogona que es podrà veure tot fent un recorregut pel nucli urbà de Vallfogona.

Des del 1967 fins ara

El 1967, la llavors Mútua de Sant Julià de Previsió Social de Vallfogona, més coneguda per tothom per la Germandat va engegar aquest certamen per fomentar aquesta tradició catalana de manera que cadascú feia a casa el pessebre.

El dia de Sant Esteve al matí, un grup de persones (en aquell moments, el mestre, el cap de la Guàrdia Civil, el president de la Mútua, l'alcalde i algunes membres més de l'entitat) feien de jurat valorant-los tot passant a veure'ls.

Des de llavors, cada any s'ha anat fent aquest concurs, de manera que tothom sap que el matí de Sant Esteve es passa a veure els pessebres.

Els primers anys, la molsa i la pedra tosca van ser els grans protagonistes dels pessebres; en els darrers anys, altres famílies han fet servir la imaginació i la creativitat en els materials i en les composicions.
 

Un pessebre diferent Foto: Ajuntament de Vallfogona de Ripolllès

 

Pessebre que va guanyar el concurs de Vallfogona, en una edició.