Denuncien un desballestament d'automòbils il·legal a Sant Joan que tractava residus a prop del riu Ter

Hi ha perill de contaminació de les aigües per la possibilitat de filtració de líquids

El desballestament es va inspeccionar el 9 de novembre passat
El desballestament es va inspeccionar el 9 de novembre passat | Guàrdia Civil
Redacció
15 de novembre del 2016
Actualitzat a les 10:52h
La Guàrdia Civil ha denunciat un desballestament d'automòbils il·legal al polígon Cal Gat de Sant Joan de les Abadesses que no complia la normativa de tractament i emmagatzematge de productes contaminants i que estava situat a només 150 metres del riu Ter.

Segons ha informat aquest dimarts l'Institut Armat, existia un "perill de contaminació" de les aigües del riu per la possibilitat de la filtració de líquids procedents dels vehicles desballestats.

El 9 de novembre, agents de la Guàrdia Civil de Ripoll van inspeccionar el taller i van constatar que tenien vehicles desballestats, restes d'olis i més líquids procedents d'automòbils. El propietari del recinte no va poder aportar els permisos corresponents per poder fer tasques de desballestament de vehicles ni d'emmagatzematge i tractament d'olis, plàstics, refets i líquids com el refrigerant i el de frens.

Per tot això, van aixecar una acta per infracció a la normativa sobre recepció, tractament i emmagatzematge de productes perillosos per al medi ambient, que es remetrà a l'Agència de Residus de Catalunya.