L'Hospital de Campdevànol promou la salut cardiovascular amb els infants com a protagonistes

L'acte, amb el lema 'Els nens salven vides', és el diumenge, Dia Europeu de la Conscienciació de l'Aturada Cardiorespiratòria

Redacció
13 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 16:38h
L'Hospital de Campdevànol participa en les activitats organitzades per la Comissió de Salut Comunitària del Ripollès amb motiu del Dia Europeu de Conscienciació de l'Aturada Cardiorespiratòria que, enguany, se celebra aquest diumenge 16 d'octubre sota el lema 'Els nens salven vides'. Per aquest motiu,
els professionals del centre mèdic conjuntament amb bombers i Mossos d'Esquadra faran un simulacre d'atenció d'una aturada cardíaca amb 3 nens a qui ja s'ha format.

Posteriorment, es realitzarà un taller en el qual els assistents que ho desitgin disposaran de 8 maniquins i el suport d'un especialista i un col·laborador per aprendre en què consisteix el protocol d'actuació del Suport Vital (SV). D'aquesta manera, l'Hospital de Campdevànol compleix amb un dels seus objectius estratègics, recollint dins el Pla Estratègic de l'Entitat, que és fomentar l'educació sanitària de la població del Ripollès i potenciar els hàbits de vida saludables.
 

Imatge promocional Foto: Hospital de Campdevànol



Aquesta jornada s'inclou dins de les nombroses actuacions que té previstes el Consell Català de Ressuscitació de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques (CCR) arreu del territori català i l'objectiu de les quals és difondre el Suport Vital (SV), és a dir, la manera en com s'ha d'actuar davant d'una aturada cardíaca. Igualment, es vol conscienciar a la població de la importància que té intervenir seguint el protocol estàndard que marquen les recomanacions internacionals ("Guies 2015").

Aquest any, es fa especial incidència entre la població infantil. A Catalunya, amb el reconeixement del Departament d'Ensenyament de la Generalitat, s'està duent a terme un programa que inclou la formació en SV dels escolars mitjançant els mestres i professors, formats prèviament com a instructors. Així, al llarg d'aquest curs escolar 2016-2017, prop de 100.000 nens de 250 centres públics i concertats de Catalunya aprendran com actuar en cas de presenciar una aturada cardíaca. La jornada tindrà lloc aquest diumenge a la plaça de l'Ajuntament de Ripoll (a la Pl. de la Lira, en cas de pluja) a partir de les 11 del matí.