La plataforma Stop Accidents C-17 tallarà la via com acció de protesta

Es crea formalment l'associació amb més de quaranta voluntaris per la reclamació de millores a la carretera

Toni Carrasco / Redacció
10 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 10:15h

Un tram de la C-17 entre Tagamanent i Aiguafreda Foto: Jaume Ventura


La plataforma Stop Accidents C-17 tallarà la via com acció de protesta al més aviat possible. La proposta va sorgir aquest divendres quan unes setanta persones es van reunir per donar suport a la plataforma nascuda a través de Facebook, arran del tràgic accident mortal i de les diferents esllavissades. En la trobada hi havia bàsicament usuaris diaris de la C-17 i dels pobles veïns de la zona més problemàtica, entre Centelles i la Garriga. Tot i que tallar la carretera (amb tota cobertura legal necessària i sense produir incidents) va ser opció més consensuada, també es van aportar altres propostes durant la reunió.

Stop Accidents C-17, amb el seu portaveu Eduard Folch al capdavant, va deixar torn obert de paraula als assistents i es van exposar les diferents qüestions que han passat durant les setmanes després de l'accident. Es va deixar en acte que s'han fet algunes feines de manteniment, tot i que encara hi ha risc de despreniments. En aquest sentit, es van exposar queixes sobre els treballs previstos, que encara estaven pendents a dia d'avui. D'altra banda, una de les opcions va ser sensibilitzar sobre el problema de la C-17, com un "problema de país", proposant als ajuntaments de la zona de confeccionar una moció.
 

El portaveu Eduard Folch. Foto: Toni Carrasco


En la primera presa de contacte també hi eren presents representants polítics municipals, entre d'altres, l'alcalde de Tagamanent Ignasi Martínez i l'alcaldessa de El Figaró Maria Teresa Carrillo, i regidors de Centelles del PSC i la CUP, Hostalets de Balenyà i Aiguafreda.
L'acte va començar puntualment a les vuit del vespre amb un emotiu minut de silenci, tenint en compte, que també hi eren presents familiars directes de la víctima de l'accident.

Es va fer públic que durant el cap de setmana el geòleg Josep Godayol, per compte propi farà públic un complet informe sobre la situació actual d'aquests trams. Del total d'assistents, uns quaranta-cinc es van implicar per continuar de forma activa amb l'organització d'accions de mobilització, organització interna, sensibilització i reclamació de les millores en aquest tram de la C-17. Així doncs, va quedar constituïda la nova plataforma: Stop Accidents C-17.