Vall de Núria, un destí de tardor sense rival

Les activitats per aprofitar tota la grandesa del Parc segueixen durant aquesta estació de l'any

Impressionant imatge de la Vall de Núria
Impressionant imatge de la Vall de Núria | Vall de Núria
Redacció
22 de setembre del 2016
Actualitzat a les 12:59h
No hi ha una època concreta per visitar la Vall de Núria, ja que és un d’aquells indrets on sempre hi trobem entorn fantàstic per fer senderisme respirant aire fresc, gaudir de la natura en la seva màxima esplendor i allunyar-nos de les massificacions i la calor.

Durant la tardor, a Vall de Núria fa el temps ideal per sortir a caçar bolets mentre s'observa com canvien els colors de les fulles dels arbres... Els dies encara són prou llargs per realitzar algunes de les  moltes propostes de senderisme que ofereix l’entorn de la Vall de Núria, des del 2015 declarat espai protegit pel nou Parc Natural de les Capçaleres del Ter i Freser i recentment també equipament de Turisme Familiar.

L'estació de muntanya Vall de Núria està situada en un dels enclaus més elevats de la Vall de Ribes (Pirineu Oriental), envoltada per cims de gairebé 3.000 metres i des d’on neixen multitud de fonts i torrents que conflueixen en el Riu Freser, afluent del Ter.

L'experiència a Vall de Núria es complementa amb una àmplia oferta d’activitats que satisfaran tots els públics, amb diverses propostes per a totes les edats i perfils de visitants. La majoria estan relacionades amb la naturalesa i totes tenen en compte el respecte cap a aquest paratge màgic. La Vall també compta amb una gran tradició religiosa, prova d’això n'és la declaració de l’any passat del Santuari com a Basílica Menor.  Algunes de les activitats més destacades són el minigolf, els passeigs amb ponis o a cavall, la granja, la zona de tir amb arc, les exposicions i les visites guiades d’interpretació, el circuit d’orientació i les activitats al llac com el passeig en barca.
 

Vall de Núria Foto: Vall de Núria


No només això fa especial la Vall, de fet un dels atractius turístics més característics és el ja conegut i únic mètode de transport que cal prendre per arribar-hi si no s’hi puja a peu pel Camí Vell de Queralbs: el tren cremallera de Vall de Núria. Amb un recorregut de 12,5 km, supera un desnivell de més de 1.000 metres entre el poble de Ribes de Freser i el paratge de Vall de Núria i està operatiu ja des de l’any 1924. El visitant podrà veure una àmplia exposició del material mòbil i històric de diferents locomotores i vagons d’època a l’estació de Ribes Vila.

La Vall de Núria sempre ha destacat com un destí turístic 100% bolcat al públic familiar, i és que als més menuts els encantaran totes les activitats que hi ha preparades per a ells, especialment el seu Parc Lúdic, que compta amb una gran zona habilitada amb diverses instal·lacions i jocs per a la diversió dels nens i les famílies al complet, sempre sota la supervisió dels responsables d’aquesta àrea de joc i esbarjo.

Per als que desitgen conèixer una mica més a fons l’entorn i la muntanya que envolta el paratge de la Vall de Núria, recentment s’han dissenyat interessants propostes emmarcades fins la nova marca de senderisme a Vall de Núria anomenada “Trek & Walk”, amb fantàstiques sortides d’iniciació i de dificultat mitjana ideals per gaudir del senderisme de muntanya adaptat al nivell de cada visitant i amb el guiatge com a component principal per al descobriment de la Vall de la mà d’experts locals en senderisme, botànica i fauna.
 

Vall de Núria Foto: Vall de Núria


Amb tantes activitats atractives per escollir es fa molt curt el dia! Per això, l’Hotel Vall de Núria *** es l’opció perfecta per aquells que vulguin allargar la seva estada a la Vall. Despertar-se i passar uns dies en un indret amb una de les millors vistes de Catalunya és un plaer incontestable que cal veure i provar almenys una vegada a la vida!

Més en detall, l’Hotel Vall de Núria és un hotel 3* amb apartaments amb una zona d’habitacions i apartaments d’equipament superior de tipologia 4* (l’ala de l’edifici Sant Josep, reformada el passat 2012). L’Hotel compta amb un encant especial gràcies a la seva emblemàtica dins el propi edifici del Santuari de la Vall de Núria. Un entorn privilegiat al bell mig dels Pirineus i unes instal·lacions equipades amb totes les comoditats per al turisme vacacional en un hotel que compta amb diversos restaurants, botigues, sales d’exposicions i de descans, auditori i a més, des de fa poc, s’hi accepten gossos i ja no cal deixar els amics peluts a casa.
 

Vall de Núria Foto: Vall de Núria


Pel que fa a la gastronomia, al Restaurant de l’Hotel, els clients podran gaudir de les vistes a les muntanyes que envolten el Santuari  i els boscos de la vall de Finestrelles, de la Coma de l'Embut i del pic de Roc Malé. El millor escenari per degustar l'ampli bufet de qualitat, amb una selecció de productes de la comarca del Ripollès

La promoció “Escapa’t a Vall de Núria aquesta tardor”

Amb la intenció de promocionar les visites amb estada a la tardor a la nostra Vall, des d’ara i fins que s'acabi la disponibilitat d’habitacions al final de la temporada, els visitants que realitzin la seva reserva d’estada a l’Hotel i Apartaments Vall de Núria a través de la web de Vall de Núria podran beneficiar-se d’una promoció d’un 20% de descompte en el paquet Estada “al vostre gust” en tots els règims de pensió per a totes aquelles reserves amb entrada fins al 31 d’octubre, dia de tancament de la temporada de tardor de l’hotel ja fins a la seva reobertura a l’hivern. Els ponts i festius estan inclosos en l’oferta.

Per tan sols 44 euros es podrà dormir a 2.000 metres d’altura i disposar del temps necessari per poder fer una visita més àmplia i treure suc a tot el que ofereix la Vall. El paquet bàsic permet llibertat al visitant per planificar la seva estada al seu gust i inclou els serveis bàsics: allotjament, esmorzar per agafar forces i bitllet de tren cremallera per pujar i baixar. I és que amb un dia a Vall de Núria no n’hi ha prou per gaudir de tots els seus atractius. Aprofita aquesta promoció i gaudeix al màxim de la Vall aquesta tardor!

Les famílies que s’allotgin a l’hotel podran gaudir a més de molts avantatges, com el servei gratuït del cau de la marmota, un parc infantil on els nens i nenes d’entre 4 i 10 anys compten amb un espai amenitzat per animadores perquè hi puguin jugar mentre els pares poden també realitzar activitats sense patir pel fet d’estar separats.
 

Vall de Núria Foto: Vall de Núria