Ensenyament inicia la licitació del nou institut escola de Sant Joan

L'obra, que es farà per fases, prioritza la construcció de l'edifici de secundària

Redacció
18 de setembre del 2016
Actualitzat a les 12:40h

La Coromina del Bac acollirà el futur institut-escola de Sant Joan de les Abadesses Foto: Google Maps


El Departament d'Ensenyament ha iniciat els tràmits per a la licitació del nou institut escola de Sant Joan de les Abadesses. El projecte, que es farà en diverses fases, prioritza la construcció de l'edifici de secundària que ocuparà 6.758 m2, més de la meitat del total de l'obra. Tant el Departament com l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses consideren més urgent el trasllat de la secundària, d'una banda, per les dificultats per adaptar l'edifici on es fa classe actualment a les noves normatives vigents i de l'altra perquè l'immoble és propietat privada. L'actual centre, l'antiga escola Abadessa Emma, pertany a la Congregació de les Germanes Carmelites, a la Fundació Espona i a l'ajuntament.

El nou edifici, que espera acollir uns 120 alumnes, es farà a la Coromina del Bac i comptarà amb quatre aules d’ESO, una de desdoblament, una de reforç a més d'una biblioteca de 78 m2 entre d'altres. La previsió del Departament és que les obres durin un any a partir del moment que s'iniciïn. El projecte també preveu urbanitzar l'entorn i la construcció dels accessos i patis.

Una obra per fases

Nou tràmit perquè el futur institut escola de Sant Joan de les Abadesses sigui una realitat. El Departament d'Ensenyament ha engegat la licitació del nou centre, després de donar el vistiplau al projecte a finals de juliol.

L'obra es farà per fases. La primera preveu construir l'edifici que acollirà la secció de secundària. Tindrà 6.758 metres quadrats, poc més de la meitat dels que ocuparà tot l'equipament un cop s'hagi aixecat la part de primària.

Segons subratlla l'Ajuntament, s'ha decidit fer passar la secundària per davant perquè l'actual edifici que acull les aules, el de l'antiga escola Abadessa Emma, no es pot adaptar a les normatives vigents. Té més de vuitanta anys (es va construir als anys 30) i, a més, no és de titularitat 100% pública, sinó que la propietat es reparteix entre l'Ajuntament, la congregació de les germanes Carmelites i la Fundació Espona.

El nou institut escola es farà a la Coromina del Bac, entre el xamfrà de l'avinguda del Covilar i la rambla Bernat Guillem de Samassó. Tindrà una estructura modular, cosa que en facilitarà la construcció (perquè molta es farà en sec i de forma simultània). Els treballs de la secció de secundària duraran un any.

Fins a 120 alumnes

La part d'institut tindrà quatre aules d'ESO (de 53,2 metres quadrats), una de desdoblament i una de reforç, una biblioteca, espais de música i plàstica, un laboratori i una aula taller entre d'altres. En total, podrà acollir fins a 120 alumnes. Les obres també preveuen urbanitzar l'entorn, a més de condicionar els accessos i els patis.

Segons subratlla l'Ajuntament, aquesta és una obra "que la comunitat educativa i les famílies feia anys que reclamaven" arran de les "necessitats i dificultats que tenen els edificis actuals de l'institut escola". L'actual centre educatiu va néixer el curs 2010-2011 com a resultat de la fusió del CEIP Mestre Andreu i el SES de Sant Joan de les Abadesses.

De moment, però, la part d'educació infantil i primària es continuarà impartint allà on es ara, en espera de poder desencallar els treballs per completar l'equipament. És a dir, que aquests alumnes continuaran anant a classe a l'edifici dissenyat per Jeroni Martorell i construït a la segona meitat dels anys vint.