Sarabat tancarà el Festival de Música de la Vall de Camprodon

El grup aranès combina temes de composició pròpia amb d'altres provinents a la tradició aranesa i occitana que han estat arranjats per la banda

Sarabat és el grup aranès que tancarà el 17è Festival de la Vall de Camprodon
Sarabat és el grup aranès que tancarà el 17è Festival de la Vall de Camprodon | Facebook Sarabat
Redacció
31 d'agost del 2016
Actualitzat a les 17:12h
El Festival de Música de la Vall de Camprodon es prepara per celebrar l'últim concert, el proper 10 de setembre, d'aquesta dissetena edició a càrrec del grup aranès Sarabat. La banda, formada per sis músics, interpreta temes amb instruments tradicionals propis de la cultura aranesa i occitana com són l'arpa, la mandolina, la viola de roda, la flauta de tres forats, i el grall de pastor entre d'altres. En el seu repertori Sarabat combina temes de composició pròpia amb d'altres provinents a la tradició aranesa i occitana que han estat arranjats pel grup.

Fins a l'actualitat, Sarabat ha editat 2 discs: el primer, Bramatopin, que consta de 10 temes que barregen cançons pròpies amb adaptacions de cançons tradicionals, i el segon, de nom Ath torn deth haro, recull tots els balls tradicionals que es ballen a l'Aran en les seves festes tradicionals, especialment les fetes de la nit de Sant Joan que es ballen al voltant del Haro (falla) mentre aquest crema.
 

Bikimel va presentar el seu tercer disc, «Morir d'un llamp», al Festival de Música de la vall de Camprodon. Foto: Festival de Música de la Vall de Camprodon


El passat dissabte 27 d'agost, Bikimel va actuar a l'església de Sant Cristòfol de Beget, acompanyada als teclats per Xavi Lloses i per Àlex Vivero a la guitarra. Bikimel va començar el concert amb Morir d'un llamp, tema que dóna nom al seu darrer disc. El grup va continuar amb cançons com Farrera, Nen del bosc o Infla les veles. El concert va acabar amb un parell de bisos entre els quals va destacar una versió molt personal de L'home del carrer.

El Festival de Música de la Vall de Camprodon el va encetar Marina Rossell, i hi han passat el Cor Geriona, Kepa Junkera i Tururut Bonaigua i The Sey Sisters.
 

Consulta tota la programació