Vallter 2000, molt més que una estació d'esquí

L'impressionant espai ofereix activitats durant l'estiu destinades a les famílies

Vallter 2000
Vallter 2000 | Vallter 2000
Redacció
26 d'agost del 2016
Actualitzat a les 11:40h
A l'agost són moltes les alternatives d'oci que se'ns plantegen. Mar, muntanya, ciutats, viatges a llocs llunyans o turisme de proximitat. Per desgràcia, són pocs els dies que tenim per gaudir de les nostres vacances. És molt important, doncs, saber combinar la desconnexió -sempre necessària- del dia a dia amb l'entreteniment.

Les estacions d'esquí han estat sempre un d'aquells llocs en els que s'acostuma a pensar a l'hora de planejar les vacances d'hivern o durant els dies de Nadal. La màgia de la muntanya i els seus espais nevats es conformen com el lloc indicat per practicar-hi esports d'hivern. Però, i a l'estiu? Molts d'aquests espais han potenciat en els últims temps el seu atractiu turístic també durant aquesta estació de l'any. Ara ofereixen una varietat important d'activitats i experiències per atraure el públic també durant els mesos de calor. Entre els seus punts forts destaquen la nul·la massificació, la tranquil·litat i el bon temps.

Vallter 2000 és un de les estacions que ha impulsat una oferta alternativa al turisme de sol i platja que ofereix la Costa Brava - Girona. A només 1,5 hores de destinacions turístiques com Platja d'Aro, Lloret, Empuriabrava o Figueres, hi ha l'estació de muntanya de Vallter, que obre les portes al públic des del 23 de juliol a l'11 de setembre amb activitats que tenen les famílies com a protagonistes.

Vallter 2000 posa en funcionament un telecadira panoràmic que va des de la base de l'estació, a més de 2000 metres d'altura sobre el mar, fins a la seva cota més alta, a uns 2.500 metres. Des d'aquest punt, els visitants podran seguir diverses rutes de senderisme pensades expressament per a les famílies, ja que estan adaptades a diferents nivells i discorren pel Parc Natural de les Capçaleres del Ter i el Freser. El centre de muntanya de Vallter 2000 compta amb un restaurant que serveix barbacoes i una cafeteria a la cota més alta, que es converteix en una visita obligada per veure les platges del golf de Roses.

De l'experiència Vallter 2000 també en gaudeixen els ciclistes. La seva carretera s'ha convertit en un "must" entre els ports de muntanya pirinencs. Amb una dura ascensió de 12 km. i prop de 1000 metres de desnivell positiu, diàriament hi pugen desenes de ciclistes.

Vallter 2000 ha estat recentment acceptada dins el conjunt d'equipaments de Turisme Familiar. Aquesta consisteix en una nova certificació que atorga l'Agència Catalana de Turisme i que garanteix, des de les seves instal·lacions i serveis, un enfocament pensat específicament per a les famílies.

Podeu seguir Vallter 2000 a les xarxes socials Facebook, Twitter i Instagram per estar informats de totes les activitats i esdeveniments que organitzen, així com participar en les múltiples promocions i concursos que proposen a l'estiu, i amb els que podeu guanyar premis molt fàcilment.