Campdevànol serà la Capital Europea del Ferro l'any vinent

Olbernhau (Alemanya) passa el testimoni de la capitalitat al municipi ripollès

Els forjadors, a la Biennal del Metall de Campdevànol l'any 2014
Els forjadors, a la Biennal del Metall de Campdevànol l'any 2014 | Adrià Costa
Redacció
23 d'agost del 2016
Actualitzat a les 12:54h

Aquest dissabte passat, Campdevànol va rellevar a Olbernhau (Saxònia, Alemanya) en la Capitalitat Europea del Ferro, en el marc de la setzena Assemblea del Cercle Europeu de Ciutats del Metall i el Ferro. No serà fins l'octubre, però, que el projecte s'inicii amb una nova edició de la Biennal del Metall i que finalitzarà l'octubre del 2017, amb la celebració de l'Assemblea General del Ferro al municipi.

La farga catalana, la tradició clavetaire, la metal·lúrgia d’avantguarda i Europa seran els eixos que inspiraran la Capitalitat Europea del Ferro que es celebrarà a la vila de Campdevànol. A més a més, diferents activitats conviuran en aquesta vila, on es barrejarà la tradició i la modernitat.
 

Biennal del Metall 2014 Foto: Adrià Costa


Des de l’any 2000 el Cercle Europeu de Ciutats del Metall organitza l’Assemblea General del Cercle en una ciutat o municipi diferent que n’ostenta la capitalitat. Aquesta és na bona oportunitat per impulsar la cultura del ferro, l’economia local i difondre els valors d’Europa entre els ciutadans.

L’ajuntament ja ha difós l'espot oficial en català i anglès de la Capitalitat, així com el logotip i imatges oficials de Campdevànol, Capital Europea del Ferro 2017. El regidor Sergi Corbatera destaca “la importància d’aquesta capitalitat per acostar Campdevànol a Europa però també per promoure, viure i reviure el nostre passat i present relacionat amb el Ferro. Estem davant d’una gran oportunitat que hem de saber aprofitar. Ens espera un any plegat d’activitats. Gràcies a tots els que ho faran possible”.

La capitalitat s'ha avançat un any, ja que tot apuntava que el municipi hauria d'acollir l'assemblea anual l'any 2018.
 

Fotos de la Biennal del Metall de Campdevànol 2012 (Adrià Costa)

Fotos de la Biennal del Metall de Campdevànol 2014 (Adrià Costa)

Biennal del Metall de Campdevànol. Foto: Adrià Costa