El gos enrampat de Queralbs dispara les queixes de «El Foraster» a TV3

L'informe de la Defensora de l'audiència corresponent al 2015 explica que la majoria de protestes pel programa conduït per Quim Masferrer són per la descàrrega electrica l'animal

Redacció
22 d'agost del 2016
Actualitzat a les 15:44h
Quim Masferrer condueix «El Foraster» de TV3
Quim Masferrer condueix «El Foraster» de TV3 | CCMA
L'informe de la Defensora de l'audiència corresponent al 2015 mostra que el programa de TV3 que ha rebut més queixes ésEl Foraster. En total n'ha rebut 596. La majoria d'aquestes estan relacionades amb un episodi en què es podia veure com un gos pastor rebia una descàrrega elèctrica per part del seu amo.

"La direcció d'Antena i Programació, a partir de la reacció de l'audiència a través dels comunicats rebuts al Servei d'Atenció, va decidir que aquest capítol no entrés a la roda de les reemissions", explica l'informe. També afegeixen que el volum de comunicats adreçats de forma específica a la Defensora ha augmentat a causa d'aquest episodi.

La figura del presentador

Alguns espectadors han manifestat la seva opinió sobre els presentadors d'alguns espais com és el cas del programa de debat i anàlisi política Més 324, que està conduït per Xavier Grasset. Alguns dels comentaris rebuts feien referència al canvi de presentador.

Divendres i El gran dictat també han rebut opinions contrastades sobre els seus conductors.

Mitjans digitals

Molts usuaris s'han queixat de "les dificultats de reproducció de vídeos al portal, que no es pot accedir a la totalitat dels programes, problemes amb els directes i amb reproductor avançat", recull l'informe. Altres motius de queixa també han estat l'eliminació del servei de podcast en televisió, i la recuperació de programes antics, entre altres. Aquest tipus d'incidències es van detectar a finals del 2014 quan es va canviar l'espai web.

Per altra banda, alguns espectadors van notificar que la sèrie Cites no es va poder seguir des de l’estranger a partir del capítol 12. Això va provocar l’aclariment sobre els drets d’emissió de la sèrie, tal com es va fer al blog de la Defensora

Menors

Merlí és la ficció de TV3 destinada a joves que es va estrenar amb bones xifres d'audiència la temporada passada. El canvi d'hora d'emissió va provocar que algunes famílies es queixessin, ja que creien que es feia massa tard.
 

L'equip d'actors de «Merlí». Foto: CCMA


En el document també s'explica que gràcies a la consulta d'un pare es va poder "detectar la convocatòria d'un càsting fraudulent dirigit a nois per a la suposada realització de la segona temporada". Davant aquesta situació "els Serveis Jurídics hi van intervenir, amb la participació dels Mossos d'Esquadra per aturar-ho", afegeix el text.

Pel que fa a l'espai adreçat als més menuts, el Club Super3, durant el 2015 s'han atès un total de 2.589 trucades relacionades amb les invitacions, la Festa dels Súpers, i a solucionar aspectes del carnet.

Polònia i Crackòvia

Els programes de sàtira política i esportiva Polònia i Crackòvia, respectivament, són els líders destacats en audiència i els espais que generen menys controvèrsia en comparació amb altres programes. Cal destacar, però, que hi ha espectadors que opinen que la nova versió del Crackòvia és inferior a l'anterior.