Enric Gràcia, nou alcalde de Planoles

Després de la dimissió de Txema Corcuera, finalment el municipi té batlle

Redacció
04 d'agost del 2016
Actualitzat a les 11:00h
El municipi de Planoles ja té alcalde: Enric Gràcia. Després de la dimissió de Txema Corcuera (CiU), hi havia incertesa sobre qui ocuparia el càrrec. Aquest dimarts, però, es va votar el nou alcalde del poble.

Planoles ja tindria alcalde si no s'hagués suspès el ple extraordinari que estava previst la setmana passada. Tot i així, la Junta Electoral Central va advertir unes hores abans que comencés la sessió que aquesta no era legal fins que el consistori comptés amb tots els seus regidors. Com que el regidor que substituïa Corcuera encara no havia pres possessió del càrrec, es va haver de posposar el ple extraordinari.

Finalment, es va nomenar el nou regidor, Jernoi Marín, i en la votació d'aquesta setmana es va escollir Gràcia com a nou alcalde de Planoles. Enric Gràcia és micòleg professional i ex-professor de Micologia a la Universitat de Barcelona. Va començar la seva trajectòria en la política local a eleccions municipals del maig del 2015, fent tàndem amb Corcuera al capdavant de la llista de CiU.

Així doncs, s'acaben els dies d'incertesa al consistori després de la dimissió de Corcuera. Enric Gràcia compaginarà aquesta responsabilitat amb el càrrec de conseller al Consell Comarcal del Ripollès. També gestiona la subàrea de medi natural de l'ens comarcal.
 

El micòleg Enric Gràcia en una imatge d'arxiu Foto: Josep Manuel Mercader/Meteoribes