Els ripollesos es traslladaran a Berga per celebrar l'11 de Setembre

Unes 40.000 persones de 10 comarques ompliran la capital del Berguedà | L'acte central a les 17.14 hores de manera simultània a Barcelona, Lleida, Tarragona, Berga i Salt

La diada de l'any passat a Barcelona.
La diada de l'any passat a Barcelona. | Adrià Costa
Redacció
06 de juliol del 2016
Actualitzat a les 9:58h
El pròxim 11 de setembre, l'ANC realitzarà un acte descentralitzat en cinc mobilitzacions simultànies en cinc poblacions: Barcelona, Lleida, Tarragona, Berga i Salt. Es farà de manera simultània a les 17.14 hores. El Ripollès, Osona, el Lluçanès, el Moianès, el Bages, el Solsonès, l'Alt Urgell i la Cerdanya seran acollits per la capital del Berguedà.

Es tracta d'un dels actes més extraordinaris que s'han fet mai a Berga, ja que, a més de la rellevància de la Diada Nacional de Catalunya, s'ha convertit en un dels cinc punts de la manifestació de l'ANC. Així doncs, Berga, que acollirà independentistes de 10 comarques, sumant el Berguedà, espera que s'hi traslladin unes 40.000 persones.

Aquestes són les primeres dades que membres de l'ANC de Berga van traslladar aquest dimarts a les entitats de la ciutat. En total, l'acte durarà uns tres quarts d'hora, van dir, amb pantalles gegants que permetran veure de manera simultània què passa a les altres quatre ciutats.

Berga, que serà la representant de la "rauxa i la tradició", segons van explicar, acollirà una elevada quantitat de gent per una ciutat que no arriba als 20.000 habitants, i que fa que la principal preocupació sigui, a banda de l'aparcament, poder oferir prou serveis essencials per a tothom.