El rodatge d'una nova producció de TV3 passarà pel Ripollès

La sèrie documental es basa en la descoberta d’esdeveniments de caràcter històric que van passar a llocs concrets d’arreu del país

Redacció
29 de juny del 2016
Portalada del monestir de Santa Maria de Ripoll.
Portalada del monestir de Santa Maria de Ripoll. | Adrià Costa
El rodatge de la nova producció de TV3 El lloc dels fets, que ha començat fa poc, passarà pel Ripollès, concretament pel monestir de Santa Maria de Ripoll. Es tracta d'un programa que es basa en la descoberta d'esdeveniments de caràcter històric que van passar a llocs concrets d'arreu del país. El programa, presentat per Marc de las Heras, fa una investigació periodística que vol resoldre misteris i conèixer els fets que podrien haver canviat el present, segons ha informat la Conselleria de la Presidència de la Generalitat en un comunicat.

La sèrie documental històrica, que s'emetrà l'any 2017, mostrarà 13 indrets amb 13 històries, la majoria poc conegudes, que porten a un passat que va des dels ibers fins a principis del segle XX. Aquesta nova producció recorrerà diferents punts de la geografia per conèixer traïcions, estafes, crims, secrets obsessions o venjances.

Cadascun dels tretze capítols s'ocuparà també dels diferents escenaris i monuments, del seu entorn i dels atractius que ofereixen actualment. De las Heras mostra en aquesta nova producció la seva faceta d'historiador, i guia l'espectador per lloc on van passar fets històrics singulars. De las Heras també investiga les pistes amb l'ajuda d'historiadors i especialistes, segons ha informat la Conselleria de la Presidència de la Generalitat en un comunicat.

La producció de TV3 i Createl, dirigida per Jesús Font, compta amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, a través de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural i de l'Agència Catalana de Turisme.