Una escultura a coll d'Ares commemora els 50 anys de la Flama del Canigó

El foc que encendrà les fogueres de Sant Joan arriba a tots els municipis del Ripollès

Redacció
21 de juny del 2016
Actualitzat el 23 de juny a les 11:04h
La nova escultura instal·lada a coll d'Ares
La nova escultura instal·lada a coll d'Ares | Marcel Urgell
La Flama del Canigó és una tradició que simbolitza la unió dels Països Catalans i la vitalitat de la cultura catalana. Com sempre, el punt de partida és el coll d'Ares, des d'on surten les diverses columnes que encendran les fogueres de Sant Joan a moltes poblacions catalanes. L'any 1966 Vic va rebre la primera ruta de la Flama del Canigó i es van encendre els primers focs de Sant Joan al pas fronterer del coll d'Ares. Aquest any, en fa cinquanta de la seva arribada al principat.

Per això se celebra l'aniversari amb una escultura commemorativa instal·lada a coll d'Ares. Tradicat ha estat la impulsora d'aquest projecte, que s'ha encarregat als escultors osonencs Eulàlia Sellarès i Jesús Romero, i que consisteix a crear un memorial permanent en aquest indret perquè qualsevol persona que hi passi pugui reconèixer la singularitat d'aquest lloc.

L'escultura Flama d'Arrels conté els símbols típics dels valors que comporta la Flama del Canigó, com són la muntanya, el culte a la natura, la llum, el foc, el quinqué i les quatre barres. Per finançar l'escultura hi ha una campanya de micromecenatge on es troba la informació a www.tradicat.cat.
 
Pel que fa el recorregut, la Flama del Canigó arriba a tots els municipis del Ripollès. Podeu consultar les hores i els diferents recorreguts en aquest enllaç o en la imatge de sota.
 

Recorregut de la Flama del Canigó Foto: Tradicat