Quim Torra parlarà a l'acte central del Dia de la Memòria 2016

Aquesta activitat anual homenatja als defensors de la llengua catalana al llarg de la història | La conferència d'aquesta cinquena edició tindrà lloc a Sant Joan de les Abadesses el diumenge 19 de juny

Quim Torra serà el conferebnciant a l'acte central del 2016.
Quim Torra serà el conferebnciant a l'acte central del 2016. | Adrià Costa.
Redacció
03 de juny del 2016
Actualitzat a les 8:51h
El Dia de la Memòria arriba enguany a la seva cinquena convocatòria, amb un acte central previst pel dia 19 de juny a Sant Joan de les Abadesses i que consistirà en una conferència de Quim Torra i un concert de la coral Jaume Nunó.

Aquesta cita anual, organitzada per una comissió cívica amb el seu nucli central a Vic, promou cada any activitats en record i homenatge de tothom qui ha lluitat per defensar la llengua catalana al llarg de la història. L'edició d'aquest any compta amb el patrocini de NacióDigital.

El seu origen es troba el 2012 quan es va crear per commemorar el 110è aniversari de la mort del poeta nacional Jacint Verdaguer. D'altres iniciatives del Dia de la Memòria són la publicació d'un recull de textos dedicat cada any a un autor diferent, enguany a Ramon Llull, i la crida a fer repicar els campanars de tot Catalunya com a expressió de suport a la llengua del país.

En l'acte central d'enguany, Quim Torra pronunciarà la conferència titulada "Una llengua i un poble lliures", acompanyada del lema consistent en una frase del mestre Pompeu Fabra: "Si la llengua fallava, fallava tot". L'acte tindrà lloc el diumenge 19 de juny, a les sis de la tarda, al Palau de l'Abadia de Sant Joan de les Abadesses.

Tot seguit, la Coral Jaume Nunó oferirà un concert d'una hora de durada en què interpretarà cançons tradicionals i patriòtiques. Quim Torra és director del Centre d'Estudis Contemporanis de la Generalitat i director de la revista de Catalunya. Anteriorment, ha estat president d'Òmnium Cultural i director del conjunt museogràfic del Born Centre Cultural de Barcelona. El seu darrer llibre, "Els últims 100 metres" analitza la fase final del procés d'independència.

- Edicions anteriors del Dia de la Memòria (2012-2015)