Teresa Jordà preocupada per la desconstrucció del Ripollès

Lamenta que no hagin informat ERC sobre la gestió de les escombraries

Jordi Remolins
27 de maig del 2016
Actualitzat el 28 de maig a les 10:15h
Contenidors
Contenidors | Arnau Urgell
La líder de l'oposició de Ripoll Teresa Jordà ha explicat a NacióRipollès la preocupació que hi ha en el seu partit "per la desconstrucció de la comarca". La política republicana desconeix qui és el responsable de la crisi que pateix el Ripollès, que s'està escenificant amb la incertesa sobre el futur de l'Agència de Desenvolupament. En tot cas especifica que actualment qui està al capdavant dels organismes de poder és Joan Manso i Convergència, i que són ells els que hauran de donar explicacions del declivi ripollès, i amb quins objectius s'ha orquestrat.

En el darrer butlletí municipal de Ripoll el grup d'Esquerra ja retreia a l'equip de govern convergent que hagi renunciat a fer "polítiques de reciclatge valentes, com el porta a porta", i que ni tan sols se n'hagi parlat amb la resta de grups municipals. També critica que no s'hagi buscat el consens en l'aposta per la "recollida lateral" amb camions i contenidors.

La recollida de les escombraries que es faci a Ripoll condiciona el d'altres poblacions, que n'hauran d'augmentar el preu "fins a un 120%" segons explica Jordà, "perquè no hi haurà el contrapunt de solidaritat". Això afectarà segons ella a la cohesió comarcal, anant cap a un model "on cadascú va a la seva". Lamenta que no s'hagi creat ni tan sols una comissió de treball per discernir el futur del model de recollida de les escombraries i que la majoria d'inputs que té el seu partit hagin arribat a través del Consell Comarcal.

El porta a porta, aparcat per ara

Ripoll va tenir la possibilitat de sumar-se al model de recollida porta a porta que realitzen municipis com Sant Joan de les Abadesses. Va ser en una reunió del Consell d'Alcaldes, on van demanar a la resta de poblacions de la comarca si s'hi volien afegir.

Jordi Munell explica que a Ripoll aquest model no és viable "per la gran extensió del municipi". L'alcalde convergent creu que un canvi de model és complicat. De moment no s'atreveixen a proposar-lo, però que tampoc descarten aplicar-lo en el futur en alguns sectors concrets, com ara al barri vell. Es tracta d'una possibilitat "a explorar" explica Munell, tot i que de moment no hi veu prou avantatges.