L'aigua de Camprodon aprova els controls de 2015

Durant l'any va haver-hi 72 incidències, sensiblement per sobre de les d'anteriors exercicis

Jordi Remolins
24 de maig del 2016
Actualitzat a les 14:04h
Beget, un dels nuclis de Camprodon amb abastament d'aigua de Giacsa
Beget, un dels nuclis de Camprodon amb abastament d'aigua de Giacsa | Antonio Mora
L'informe anual de l'empresa Giacsa que es dedica al servei d'abastament i subministrament d'aigua de diferents nuclis de Camprodon, conclou que es compleixen tots els criteris sanitaris de la qualitat de l'aigua de consum humà. Aquests resultats deriven de les analítiques de l'Agència de la Salut Pública de Catalunya, i s'hi inclou la revisió de la neteja dels dipòsits i els registres de desinfectants de clor, entre altres comprovacions.

En canvi les incidències han augmentat sensiblement en el darrer exercici. Van registrar-se 72 avisos per part dels usuaris al servei d'atenció al client de Giacsa. Segons explica l'empresa van ser deguts a avaries i anomalies a les instal·lacions interiors, i totes es van resoldre satisfactòriament. En els anys anteriors se n'havien registrat 50 el 2014, i 65 el 2013.

De cara a aquest any es preveu finalitzar els accessos de la captació de la font de la Bos, la instal·lació de telecontrol al dipòsit Monner de Camprodon i la regularització dels consums no controlats que hi ha al municipi. Actualment els abonats camprodonins són 2.298, majoritàriament domèstics (2.163) però també d'activitats econòmiques (109) i altres comptadors institucionals o d'obres.