Jordi Sànchez, reelegit president de l'ANC a Ripoll

Ha estat necessària una segona volta després que a la primera ni l'actual president ni Liz Castro aconseguissin dos terços dels vots del secretariat | Finalment, Sànchez ha guanyat per 40 a 35 i ha fet una crida a la unitat de l'entitat des del Monestir de Santa Maria

Jordi Sànchez continuarà com a president de l'ANC
Jordi Sànchez continuarà com a president de l'ANC | Adrià Costa
Redacció
21 de maig del 2016
Actualitzat el 23 de maig a les 19:00h
Jordi Sànchez continuarà com a president de l'ANC després d'una llarga reunió a Ripoll del nou secretariat. De fet, ha estat necessària una segona volta per desempatar entre Sànchez i Liz Castro, la candidata més votada a les eleccions i que ahir, en una entrevista a NacióDigital, va confirmar que es postulava com a presidenta. Finalment, Sànchez també s'ha acabat presentant i ha pogut revalidar el càrrec.

En la primera volta, segons les dades del mateix president, Sànchez ha vençut per 42 a 33, a vuit vuit dels 50 necessaris –dos terços sobre els 75 assistents-. A la segona, el resultat s'ha mogut lleugerament i el president a la reelecció ha aconseguit 40 vots, per 35 la representant del sector renovador.

Sànchez, que ara té per endavant un mandat de dos anys, ha fet des del Monestir de Ripoll una crida a la unitat interna de l'entitat.El nou secretariat també ha escollit Natàlia Esteve com a vicepresidenta, Eulàlia Subirà com a secretària i Marcel Padrós com a tresorer. Castro, per la seva banda, ha acceptat el resultat i ha defensat el complex sistema d'elecció malgrat que, per segon any consecutiu, no serà presidenta malgrat ser la més votada per les bases.

Posar fi a la trencadissa interna

La trobada d'avui a la capital del Ripollès era crucial pel futur de l’Assemblea, que ha viscut dies intensos i sacsejades internes en el seu procés electoral. Persones de tots les sensibilitats de l’entitat han expressat en converses d’aquests dies la necessitat de posar fi a la trencadissa interna que ha viscut l’ANC i escenificar que s’ha recuperat la unitat interna.
 

Liz Castro, amb Jordi Sànchez de fons, aquest dissabte a Ripoll Foto: Adrià Costa