ERC i CiU de Sant Joan denuncien deixadesa en la gestió econòmica de MES

Quantifiquen els impagaments a l'ajuntament en un 6% del pressupost municipal

Jordi Remolins
17 de maig del 2016
Actualitzat el 18 de maig a les 14:55h
Els grups d'ERC i CiU a l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses han fet pública una nota de premsa conjunta per tal de denunciar “deixadesa” de l'equip de govern de MES en la seva gestió econòmica. Tots dos grups actualment en l'oposició del consistori santjoaní, reclamen que s'agilitzi el cobrament de més de 250.000 euros en impagaments que es deuen a les arques municipals, de l'exercici 2015.

Tots dos grups consideren que el gruix dels impagaments podrien resoldre's simplement avisant als afectats, perquè es deriven de canvis de nom o d'adreça. Part d'aquests impagaments corresponen a 66 nínxols del cementiri. L'oposició creu que l'ajuntament no ha estat prou curós a l'hora recercar-ne als familiars per tal de cobrar la taxa. També expliquen que hi ha 32.000 euros d'impagaments de l'Impost de Tracció Mecànica, no cobrats des de 2006, i que molts d'ells corresponen a vehicles inactius, que no han estat ben donats de baixa pels seus propietaris.

A més, demanen sensibilitat amb les famílies en risc d'exclusió social, per qui reclamen una atenció “prioritària” a l'hora de donar-los totes les facilitats possibles per fer els pagaments de taxes i tributs. Els impagaments de 2015 suposen un 6% del pressupost municipal segons ERC i CiU, i diuen que suposa “un greuge comparatiu” per la majoria de ciutadans que paguen regularment els seus impostos”.