Els robatoris silenciosos disparen la compra de passadors i alarmes a Campdevànol

L’augment de vigilància policial ha permès desistir als veïns d’organitzar patrulles nocturnes | La policia va mostrar-se contrària a la roda de premsa que va advertir de la problemàtica

Jordi Remolins
09 de maig del 2016
Actualitzat el 10 de maig a les 10:14h
Els robatoris que han patit els veïns del barri de Vistalegre de Campdevànol durant les darreres setmanes, ha afavorit un augment en la compra de passadors per a les portes i d’alarmes en tot el municipi. Així ho explica el portaveu dels veïns Jaume Bassaganya, que considera que hi ha tingut a veure el què ha passat en el seu barri, però també l'acció dels lladres a les Cases Barates i a una casa de pagès.

Bassaganya va ser un dels veïns que dijous passat va assistir a la xerrada que van oferir els Mossos d’Esquadra a la sala La Confiança de Campdevànol, i alhora un dels més crítics amb la situació. La mobilització dels afectats es va produir després que 48 hores després de dos robatoris i quatre intents, es reproduïssin sis intents més i dos robatoris consumats. Malgrat l’amenaça dels veïns finalment no s’han organitzat patrulles nocturnes “per l’augment de la presència policial”. De totes maneres la inquietud va ser elevada “sobretot entre la gent més gran i aquells que viuen sols” perquè en alguns casos els lladres van arribar fins a la tauleta de nit.

En la reunió amb els Mossos els van recomanar diversos tipus de panys i fins i tot utensilis que en obrir-se la porta facin soroll, per tal de foragitar als lladres. La policia considera que no es tracta de lladres violents, i que més aviat defugen els problemes. També van advertir als veïns que no els va agradar que s’organitzés una roda de premsa per alertar de la seva problemàtica.

Sigui com sigui haver informat de la situació ha ajudat que durant els darrers dies, cap de setmana inclòs, no s’hagin reproduït nous robatoris a la zona de Vistalegre.