Ripoll demana impartir un cicle educatiu d’explotació d’estacions d’esquí

Va aprovar una moció on s’incideix en la infrautilització de l’edifici annex de l’INS Abat Oliba

Entrada INS Abat Oliba
Entrada INS Abat Oliba | Arxiu Nació Ripollès
Jordi Remolins
06 de maig del 2016
Actualitzat a les 10:22h
Controlar les instal·lacions d’una estació d’esquí, fer servir-ne la maquinària, actuar com a personal socorrista de pista o bé conduir persones en activitats a l’aire lliure en condicions de seguretat, són alguns ensenyaments que en el futur es podrien cursar a Ripoll. El darrer plenari municipal va aprovar una moció que demana ampliar l’oferta educativa que s’ofereix a l’INS Abat Oliba amb el cicle de tècnic en conducció d’activitats fisicoesportives en el medi natural, dins del perfil professional d’explotació d’estacions d’esquí. Actualment aquests estudis de formació professional només es poden realitzar a Pont de Suert. La demanda es realitza atenent l’augment en el nombre de joves interessats a estudiar-ho i per la capitalitat de Ripoll en una comarca amb dues estacions d’esquí.

El cicle que es pretén impartir té una durada de dos cursos acadèmics, amb unes sortides professionals que abracen des de pister socorrista fins a guia de turisme eqüestre o d’itineraris de muntanya, passant per tècnic en producció de neu artificial, conductor de màquines trepitjaneu o acompanyador de muntanya. A banda de la funció formadora que tindria aquest cicle, també serviria per ocupar l’edifici annex de l’INS Abat Oliba que hi ha prop de la rotonda de Cal Déu, que ara mateix es considera infrautilitzat. La moció s’ha presentat al Departament d’Ensenyament de la Generalitat per tal que l’adjudiqui al centre d’ensenyament ripollès.

Actualment l’INS Abat Oliba ja ofereix estudis especials d’esports d’hivern i de muntanya, de nivell I i II, que s’imparteixen en col·laboració amb personal tècnic de diverses federacions esportives. Aquests mateixos professionals s’utilitzarien també per conduir el nou cicle formatiu.

La moció va presentar-la el grup d’Esquerra Republicana al consistori ripollès, i va ser aprovada per tots els grups del plenari. La regidora republicana Carme Serrano va afirmar que diverses estacions d’esquí pròximes han expressat la seva inquietud per tal que Ripoll aculli aquesta línea d’ensenyament. Per la seva banda l’alcalde Jordi Munell va assenyalar que es tracta d’uns estudis “amb futur a nivell laboral”.