La zona de bicitrial de Ripoll s'ubicarà a l'Avellaneda

L'Ajuntament llogarà els terrenys, per concentrar tot el ciclisme en una sola ubicació | El camp de terra s'utilitzarà per entrenaments de rugbi i per al seu ús a nivell popular

Jordi Remolins
28 d'abril del 2016
Actualitzat a les 16:13h

La zona de bicitrial de Ripoll. Foto: Jordi Remolins


La consolidació de la modalitat de ciclisme dins del Centre de Tecnificació Esportiva del Ripollès ha afavorit que el sector de bicitrial, que fins ara hi havia al camp de terra de la zona esportiva, es traslladi pròximament en un terreny veí del pavelló de l’Avellaneda. La voluntat de l’Ajuntament de Ripoll és concentrar en una mateixa ubicació les instal·lacions dedicades a la bicicleta en les seves diverses disciplines.

Per aconseguir-ho, el darrer plenari municipal va aprovar un contracte de lloguer amb el propietari de la parcel·la, per tres anys i a raó de 3.000 euros en cada exercici. L’Ajuntament addueix que no té capacitat financera per expropiar els terrenys. En tot cas si volgués fer-ne la compra abans que s’extingeixi el contracte, la quantitat que ja s’hagi liquidat en concepte de lloguer es descomptarà del preu final.

La Federació Catalana de Ciclisme i el Consell Català de l’Esport han participat en l’elecció de la nova ubicació per a la zona de bicitrial. Un tècnic de la mateixa federació marcarà les pautes que han de seguir les zones en la nova instal·lació.

Pel que fa al camp de terra de la zona esportiva de Ripoll, es té previst utilitzar-la per a diferents entitats de la vila. El regidor d’Esports del consistori, Miquel Rovira, va assenyalar, tal com ja va avançar NacióRipollès, que s’habilitarà per a “entrenaments de l’equip de rugbi” perquè utilitza material que pot danyar el camp d’herba artificial. Altres clubs estan interessats a servir-se’n. En aquest sentit l’alcalde Jordi Munell va afirmar que “serà un camp més obert, més popular” per tal que la gent que vulgui practicar esports puguin fer-ho.

El camp de terra havia servit durant dècades pels equips de tercera regional del municipi com el River’s, l’Sporting Club Ripoll o l’Atlético Monasterio. Quan aquest darrer club va aconseguir que li permetessin utilitzar el camp d’herba, el de terra va destinar-se a altres utilitats. Fa una dècada s’hi va instal·lar la zona de bicitrial. En els darrers anys se n’ha reduït l’àrea, una part de la qual s’utilitza com a aparcament. Les places que ocupen els automòbils substitueixen les què es van perdre en la urbanització de part de la zona del Pla, arran de la construcció del supermercat Mercadona.

Des de 2011 que l’equip de govern convergent de Ripoll té l’objectiu de retornar l’ús esportiu al camp de terra. La inversió de fer el trasllat de les zones es calculava entre 12.000 i 15.000 euros.