El Santuari Gaia aconsegueix 60.000 firmes en 24 hores per evitar que sacrifiquin unes vaques gallegues

Seprona en va trobar una vintena en estat de desnutrició al costat de quatre vedells i més de quaranta de cadàvers

Jordi Remolins
22 d'abril del 2016
Actualitzat el 23 d'abril a la 1:00h


Un total de 60.000 signatures en només 24 hores és l’indicatiu de la implicació que ha aconseguit el Santuari Gaia de Camprodon, per tal d’evitar el sacrifici de vaques desnodrides d’una explotació làctia de Chantada a Lugo. Una patrulla de Seprona va descobrir fa uns dies l’estat d’aquests animals, que vivien entre altres cadàvers en estat de descomposició. Les supervivents tenien ferides al cos i acumulaven fins a 50 centímetres de crostes en el cos.

Més de quaranta dels seixanta-tres animals censats a la granja ja havien mort quan els agents van arribar-hi, segons informa la versió digital del diari ABC. A més hi havia un passadís d’alimentació amb sacs de tela plens amb restes òssies i cadàvers putrefactes, barrejats amb el menjar dels animals. L’explotació ha estat immobilitzada amb caràcter d’urgència.

La campanya que va iniciar el Santuari Gaia a través de change.org ha rebut també el suport dels santuaris Mino Valley de Galícia, el Wings of Heart de Madrid i El Hogar Provegan de Tarragona. De les 20 vaques i quatre vedells que han sobreviscut a l’holocaust boví, el Santuari Gaia té previst d’acollir-ne 18 a les instal·lacions que tenen a Salarsa (Camprodon). La resta se les repartiran els altres tres santuaris vegans. Tot i haver-hi una resolució judicial en espera, els santuaris desconeixen actualment l'estat en què es troben les vaques, que podrien haver estat ja sacrificades.

Un dels socis fundadors del Santuari Gaia, Ismael López, es mostrava molt emocionat per la resposta de la gent. Aquesta no serà la primera vegada que el Gaia realitza una acollida d’aquesta mena. Fa un any ja va viatjar fins a la província de Càceres per endur-se una mula a Camprodon, tot i que el seu mal estat només li va permetre sobreviure-hi durant un mes. Trenta dies de paradís.
 

Dues de les vaques desnodrides. Foto: Seprona