Vallter i Núria tanquen una temporada d'esquí amb meteorologia adversa

Les dues estacions han reduït lleugerament la xifra de forfets venuts | El cremallera de la Vall de Núria, però, transporta un 10% més de viatgers

Inici de la temporada d'esquí de l'estació Vall de Núria
Inici de la temporada d'esquí de l'estació Vall de Núria | Vall de Núria
NacióRipollès
14 d'abril del 2016
Actualitzat a les 16:28h
Les cinc estacions del Grup FGC -La Molina, Vallter 2000, Vall de Núria, Espot i Port Ainé-, han tancat la temporada 2015-2016 amb un total de 474.752 forfets venuts. Tot i que aquest hivern ha estat clarament marcat per la meteorologia adversa i variable, les nevades del mes de març i el bon estat de la neu han permès allargar la temporada fins al segon cap de setmana d’abril. D’aquesta forma, doncs, el passat diumenge, dia 10, va posar punt i final a l’època d’esquí.

Vall de Núria ha tancat la temporada d’hivern amb 29.642 forfets venuts, xifra lleugerament inferior a la registrada l’edició anterior. En el cas del cremallera, els resultats han estat molt positius, ja que ha transportat 108.416 viatgers, un 9,42% més que l’edició passada. Pel que fa a l’Hotel de Vall de Núria, l’ocupació ha estat del 41,71% i, en termes de restauració, 69.165 persones han passat pel restaurant de l’estació.

Entre les activitats i esdeveniments que ha organitzat Vall de Núria destaquen la CronoNúria, l’Skimarathon i les sortides amb raquetes lluna plena, que s’han fet puntualment un cop al mes.

Vallter 2000 és l’estació del Grup FGC on més impacte han tingut les condicions meteorològiques adverses d’aquests mesos. Pel que fa a la venda de forfets, aquesta edició l’estació n’han venut 28.526. Tot i això, les activitats après ski i el Parc Lúdic, activitats de lleure per a tota la família, han acollit un total de 9.440 persones.

Entre els esdeveniments més importants duts a terme destaquen: la primera Esquiada per a singles, la V Oncoesquiada o la celebració del World Snow Day.

Vallter 2000 ha estat en funcionament el cap de setmana del 9 i 10 d’abril, dates en què l’estació de muntanya ha obert al públic amb una tarifa de 25,00 euros per als adults i 17,00 euros per als infants.