Un llibre cataloga i endreça les orquídies del Ripollès

Quaranta persones han participat en una obra editada per la Institució Catalana d’Història Natural | La recerca va començar

Jordi Remolins
12 d'abril del 2016
Actualitzat a les 16:17h
Integrants del Grup d'Orquídies del Ripollès
Integrants del Grup d'Orquídies del Ripollès | Marc Cargol
Seixanta espècies de les noranta que es coneixen a tot Catalunya han estat identificades a la comarca pel Grup d’Orquídies del Ripollès. Es tracta d’un col·lectiu integrat per quaranta persones que en una recerca col·laborativa ha elaborat el llibre Orquídies del Ripollès, que es presentarà dissabte al migdia al Palau de l’Abadia de Sant Joan de les Abadesses.

 

Portada del llibre.

El grup es va crear el 2011 per tal d’actualitzar l’estat del coneixement d’aquesta família botànica de la qual s’afirma que té més de 25.000 espècies a tot el món. La investigació ha durat cinc anys, i ha servit per localitzar, identificar i citar les espècies ripolleses, amb la distribució i l’hàbitat de cadascuna.

Durant els dos darrers anys s’ha posat ordre a tota la feina realitzada, elaborant fitxes de les espècies amb mapes de distribució a escala UTM 5x5 km, per mostrar el resultat final de la recerca. El llibre té 224 pàgines en color ple de fotos de cada espècie, i serà presentat també a Ripoll el dia 10, a Barcelona el 21, i a Camprodon el 22.