Sèries, blues, teatre i dibuixos, entre les cinc propostes per al cap de setmana

La Mostra d'Igualada, el III Festival de Literatura MOT d'Olot, Serielizados Fest 2016, el Festival Blues & Ritmes de Badalona i "Fantasia" a la Filmoteca

Mita Casacuberta, comissària del Festival MOT
Mita Casacuberta, comissària del Festival MOT | Festival MOT
08 d'abril del 2016
Actualitzat a les 20:52h
Catalunya s'omple cada cap de setmana d'un ventall molt divers d'activitats culturals i d'entreteniment. D'entre tota l'oferta, aquestes són les cinc propostes que us recomanem des de la redacció de NacióDigital per gaudir al màxim del temps de lleure, oci i cultura.

Mostra d'Igualada
Igualada. Del 7 al 10 d'abril

La XXVII Fira de teatre infantil i juvenil de Catalunya és el mercat d'arts escèniques per a tots els públics del país. La Mostra preserva, des de l'inici, l'objectiu de difondre les millors produccions catalanes de teatre infantil i juvenil amb la funció de proveir la programació dels municipis de tot el territori de parla catalana. Però el focus de la Mostra també és molt més ampli, tot parant atenció a una selecció del millor teatre infantil i juvenil de la resta de l'estat i d'altres àmbits europeus. El certamen ha esdevingut un punt de trobada imperdible per als professionals del sector i, també, una gran oportunitat de gaudir en família dels millors espectacles per a tots els públics.


MOT, III Festival de Literatura
Girona i Olot. Del 7 al 16 d'abril

Què tenen en comú Jo, Claudi de Robert Graves, La noia de la perla de Tracy Chevalier, Possessió d’A.S. Byatt, Dora Bruder de Patrick Modiano, Fortuny de Pere Gimferrer, Tot uncaràcter d’Imma Monsó, La mort del pare de Karl Ove Knausgård, La passió segons Renée Vivien de Maria-Mercè Marçal, Frost/Nixon de Peter Morgan o El impostor de Javier Cercas? Explorar aquestes vides escrites amb els seus principals i més reconeguts creadors és l’objectiu de la tercera edició del MOT Festival de Literatura Girona-Olot 2016, un certamen literari jove, però ja imprescindible. Amb el lema "Vides escrites, escriure vides" i comissariat per Mita Casacuberta, el gaudi, el rigor i les descobertes són assegurades.

Serielizados Fest 2016
Barcelona. Del 7 al 10 d'abril

La tercera edició del festival dedicat a les sèries consolida i augmenta la seva proposta amb convidats de luxe com David Simon, creador de la mítica The Wire i també de Treme, Generation Kill o Show Me A Hero. El festival mostra tot l'univers que gira al voltant de la ficció televisiva, al llarg de quatre dies on es podran veure documentals inèdits, projeccions de capítols, conferències de professionals del sector audiovisual i espectacles d'humor i música. Enguany, el Festival té com a espais principals l'Arts Santa Mònica i la Sala Epidor del Cinema Maldà, amb la cloenda a la Fàbrica Moritz.


Festival Blues & Ritmes
Teatres Zorrilla i Principal. Badalona. 8, 9, 16 i 17 d'abril

Amb 25 anys d’història, el Blues & Ritmes és un dels festivals més prestigiosos i coneguts a Catalunya i arreu de l'estat. Eclèctic per definició, el certamen dóna cabuda a tota mena d’estils, des del soul al blues, passant per l’anomenada world music, amb una atenció a les músiques d’arrels i les sonoritats afroamericanes. Aquest cap de setmana es pot gaudir de les actuacions d'Aziza Brahim (divendres 8 d’abril) i de The Fairfield Four (dissabte 9 d’abril). Brahim, nascuda en els campaments de refugiats de Tinduf (Algèria) i considerada l’artista sahrauí més important de la seva generació. Establerta a Barcelona des de finals dels 90, canta cançons en les quals ressona l’exili de quaranta anys de tot un poble i, els seus discos, l’han reafirmat com una les veus –i activistes– més respectades de l’Àfrica actual.


Fantasia a la Filmoteca
Filmoteca de Catalunya. Dissabte 9 d'abril a les 21:30h

Dins el cicle "Per amor a l'art", la Filmoteca programa aquest dissabte Fantasia, una de les joies indiscutibles de la factoria Disney que és escapa dels cànons de la seva pròpia iconografia. Dirigida per Ben Shardsteen i estrenada el 1940, en el seu dia va ser el projecte més ambiciós de Walt Disney, tot portant al límit la capacitat expressiva i avantguardista dels dibuixos animats. El film es compon de vuit episodis animats al ritme de partitures memorables de Bach, Beethoven, Dukas, Txaikovski, Stravinski, Ponichelli, Mússorgski i Schubert. L'origen del film és l'episodi protagonitzat per Mickey Mouse a L'aprenent de bruixot (Paul Dukas), basat en el tema de Goethe en què el cèlebre ratolí s'emprova el barret del seu mestre amb resultats catastròfics. L'oportunitat de recuperar una joia en format de gran pantalla.