Foment activa el desdoblament dels dos trams de Rodalies al Vallès Oriental

Els ajuntaments afectats reben la declaració d’impacte ambiental i estudien si presentar al·legacions | Cap novetat a la duplicació de la línia entre Balenyà i Vic

Un comboi aturat a la Garriga
Un comboi aturat a la Garriga | Adrià Costa
Jaume Ventura
06 d'abril del 2016
Actualitzat a les 12:31h
El Ministeri de Foment ha lliurat als ajuntaments de Mollet, Parets, Montmeló, Granollers, Canovelles, les Franqueses i la Garriga la declaració d’impacte ambiental dels trams del desdoblament de la línia de tren de Rodalies 3 a les seves zones. De moment els consistoris no volen valorar l’informe en conjunt fins que l’hagin estudiat, però sí que matisen alguna de les mesures.

El desdoblament parcial del tren consisteix en duplicar la via en dos trams del Vallès Oriental i un d'Osona, que globalment sumen 25 quilòmetres. La inversió estimada de les obres dels tres trams és de 95 milions d’euros i la durada dels treballs es calcula en 18 mesos en cada tram.

L'estudi d'impacte ambiental que s'ha presentat als ajuntaments fa referència als trams entre Les Franqueses i la Garriga, i entre Granollers i Canovelles. El darrer tram, a la comarca d’Osona, entre les estacions de Balenyà i Vic, encara no s'ha activat.

L'alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó, ha avançat que, en el cas de la seva població, l'informe parla, per exemple, de posar pantalles d’insonorització en diversos trams del municipi o l’impacte que podria tenir el projecte a la zona nord del municipi.

Budó també ha explicat que proposarà una reunió amb els altres ajuntaments per poder comptar amb una posició conjunta amb què poder afrontar aquest tràmit, i tot seguit trobar-se amb la amb secretaria general d’infraestructures primer i després Adif i Foment.

Les possibles al·legacions al projecte s’han de presentar en el termini màxim d’un mes.