Xavier Freixinet i Jordi Alís guanyen la tercera Molina-Vallter Skimarathon

En categoria femenina, victòria per a dues parelles: Ortés-Bertran i Ramos-Izard, que van arribar juntes

Les bones condicions meteorològiques i de neu van ser molt positives per la prova | Josep Maria Montaner
28 de març del 2016
Actualitzat el 30 de març a les 14:53h
Aquest dissabte s’ha disputat la tercera edició de La Molina-Vallter Skimarathon, la travessa amb esquís del Pirineu Oriental, que unia la Cerdanya amb les valls de Núria i Camprodon. 38km i 3000 metres de desnivell positiu esperaven als atletes en aquest recorregut.  La cursa va sortir des de la zona de la Collada de Toses, a la Molina, i va passar per pics com el Puigmal, Nou Creus i Bastiments. La cinquantena d’equips participants van poder gaudir d’un dia radiant i d’unes bones condicions de neu fins a arribar a Vallter. Gairebé tota la prova va poder ser disputada amb esquís, excepte en quatre punts, com per exemple la sortida, que es va fer corrent. Paral•lelament, també es va celebrar la travessa Núria-Vallter, de 14km i amb 1400 metres de desnivell positiu.

Les bones condicions meteorològiques i de neu van ser molt positives per la prova. Foto: Josep Maria Montaner

Freixinet i Alís es van imposar als favorits

Els guanyadors en la categoria absoluta de l’Skimarathon van ser la parella formada per Xavier Freixinet i Jordi Alís, que van completar el recorregut amb 4 hores i 8 minuts. Segons van ser Xavier Sadurní i Jordi Palomares, amb un crono de 4 hores i 15 minuts. Cinc minuts més tard arribava la parella formada per Joan Reyné i Jordi Martín, que completava el podi. Un dels equips favorits, el dels germans Oriol i Nil Cardona, no van poder acabar la cursa i van haver d’abandonar tot i que havien passat en primera posició pel punt intermedi del Pla de les Salines.

Els dos equips inscrits en la categoria femenina van acabar la cursa plegats i les seves integrants van creuar la meta juntes. Les parelles formades per Roser Ortés i Eli Bertran i Clàudia Ramos i Ares Izard van completar la prova amb un temps de 6 hores i 13 minuts. Els primers esquiadors de la categoria mixta en arribar van ser Samuel Orts i Pilar Quesada, que van necessitar 6 hores i 17 minuts per acabar el recorregut.

Èric i Àlex Moya guanyen la travessa Núria-Vallter

Poc abans que els primers esquiadors passessin pel control de Vall de Núria, es va donar el tret de sortida a la cursa curta que resseguia els 14 darrers quilòmetres de l’Skimarathon. Els vencedors de la Núria-Vallter van ser Àlex i Èric Moya, que van fer un temps de 2 hores i 18 minuts. Els van seguir les parelles formades per Ortega-Hernández (2h 36’) i Fontanet-Cabanes (2h 46’).