Marc Traserra i Imma Boada s'imposen a la Cursa de les Quatre Ermites

La prova de Ripoll reuneix uns 180 participants en la seva cinquena edició | Isaac Bartí i Mireia Vilafranca són els vencedors de la cursa d’11km

Marc Traserra, seguit de prop per Eduard Baquer
Marc Traserra, seguit de prop per Eduard Baquer | Josep Maria Montaner
28 de març del 2016
Actualitzat el 30 de març a les 14:54h
Aquest matí s’ha disputat la cinquena edició de la Cursa de les Quatre Ermites de Ripoll, amb 180 participants que s’han repartit entre dos recorreguts de diferent llargada. Aquesta prova té la particularitat d’unir quatre punts del voltant de la capital del Ripollès, quatre ermites que també són miradors i per les quals els corredors han de passar. La sortida i l’arribada de la competició ha estat la Plaça del Monestir de Ripoll, on s’hi ha reunit força gent per veure arribar als diferents participants.

En la distància llarga de 21km, puntuable pel Campionat de Curses de Muntanya del Ripollès, el jove Marc Traserra s’ha imposat en categoria masculina, mentre que Imma Boada ho ha fet en la femenina. Pel que fa al recorregut més curt, d’11km, Issac Bartí ha seguit demostrant el seu domini en el Campionat Sprint del Ripollès on avui ha sumat la seva tercera victòria, mentre que en fèmines, Mireia Vilafranca ha aconseguit creuar la meta en primera posició.

Un centenar de participants a la cursa llarga

A les 10h del matí arrencava amb uns 100 participants la primera competició de 21km, que passava per les ermites de Sant Roc, Sant Bartomeu, Sant Antoni i El Catllar. En aquest recorregut amb múltiples ascensions i descensos, Marc Traserra ha aconseguit guanyar amb un temps d’1 hora, 49 minuts i 52 segons. L’atleta de Salomon-Base Esports Estel ha declarat a l’arribada que hi ha hagut un moment de la cursa en el qual s’ha confós amb les cintes que el marcaven i s’ha perdut, però tot i així ha pogut arribar fins al cap de cursa i escapar-se a la part final. “Hem fet les dues primeres ermites en grup i després, cap a la meitat de la cursa, ja he pogut deixar una mica enrere als meus perseguidors. No competeixo per el Campionat del Ripollès, sinó més aviat per preparar-me per les competicions de l’estiu, entre elles els campionats d’Espanya” explicava aquest jove corredor de muntanya en la seva arribada a meta. El segon classificat ha estat Adrià Cànimas (1:51:50) i el tercer Eduard Baquer (1:52:36), els quals han completat el podi absolut d’aquesta edició.

En categoria femenina, Imma Boada ha arribat primera a la línia d’arribada amb un temps de 2 hores 22 minuts i 47 segons. D’aquesta manera, l’atleta arriba ja a la tercera victòria en el Campionat del Ripollès i està a només una cursa de poder-lo guanyar. Després de les victòries a la Hivernal de Campdevànol i a la Corriols de Foc de Vallfogona, Boada té més a prop aquesta fita. Tot i així, la corredora destaca que “el campionat és el de menys, jo vinc a passar-m’ho bé amb curses tant boniques com la d’avui.” Per ella, la prova d’avui ha resultat dura per les moltes pujades i baixades que tenia, però ha pogut distanciar-se de les seves perseguidores durant l’ascensió a la segona ermita i després ja l’ha acabat en solitari. Malgrat això, la segona classificada, Laia Guàrdia (2:26:13) ha entrat a meta a només cinc minuts de la vencedora. L’ha seguit Anna Capdevila (2:28:11), que ha completat el podi femení.
 

Imma Boada al pas per l'ermita de Sant Roc. Foto: Josep Maria Montaner


Isaac Bartí té més a prop el Campionat d’Sprint del Ripollès

Una mica després de la sortida del recorregut llarg, a les 10:15h, arrencava la prova d’11km d’aquesta Cursa de les Quatre Ermites, que resseguia la primera part de la de 21km. En aquesta modalitat, Isaac Bartí no ha donat opcions als seus oponents i ha vençut amb un temps de 54 minuts i 31 segons. Amb aquesta nova victòria, el jove corredor ja suma un tres de tres en el Campionat Sprint del Ripollès, que agrupa un seguit de curses a la comarca, totes de menys de 17km. Aquest atleta, doncs, s’acosta a la victòria d’aquesta competició, ja que només necessita una altra primera posició en les tres curses que resten per aconseguir-la. “Ha estat una cursa molt ràpida i hem anat tots molt junts, però en l’última pujada he pogut distanciar-me dels altres” comentava Bartí en els moments posteriors a la seva arribada. El podi ha estat completat per Arnau Cases (55:18) i Gerard Cabestany (56:24), tots ells fent un temps per sota de l’hora.
 

Els caps de cursa de la prova d'11km en un moment del recorregut. Foto: Josep Maria Montaner


En modalitat femenina, la victòria de la cursa d’11km ha estat per a Mireia Vilafranca (1:07:40), que ja va aconseguir dues segones posicions a la Hivernal de Campdevànol i a la Corriols de Foc. Per tant, aquesta atleta també es posiciona molt al capdavant del Campionat Sprint del Ripollès. Vilafranca ha explicat que ha estat una cursa molt dura per la seva rapidesa i perquè tots els corredors han sortit en sprint. Segons ha declarat, han anat molt juntes amb les seves perseguidores fins a la meitat del recorregut, on s’ha pogut distanciar una mica. “És el primer cop que faig aquest campionat al Ripollès i la cursa d’avui m’ha semblat molt bonica perquè té molts trams de corriol” deia aquesta corredora, que ha estat acompanyada al podi per Laia Aguilar (1:08:14) i la seva germana, la júnior Jana Aguilar (1:10:10).
 

Podi de la prova de 21km de la Cursa de les Quatre Ermites 2016. Foto: Xevi Pujol

 

Podi de la prova d'11km de la Cursa de les Quatre Ermites 2016. Foto: Xevi Pujol

 

Mireia Vilafranca ha guanyat al recorregut d'11km en modalitat femenina. Foto: Xevi Pujol

 

La cursa ha recorregut els voltants de Ripoll passant per quatre miradors. Foto: Josep Maria Montaner