Neu a totes les cotes del Ripollès per primera vegada aquest hivern

Les precipitacions han emblanquinat els paisatges de la comarca i han deixat gruix sobretot per sobre els 900 metres | Aquest dijous no es descarta que es puguin reactivar però amb una cota que anirà a l'alça | Es restableix el servei de tren entre Puigcerdà i Ripoll

Redacció
17 de març del 2016
Actualitzat a les 9:54h
Matamala s'ha despertat aquest matí amb un paisatge ben nevat
Matamala s'ha despertat aquest matí amb un paisatge ben nevat | Llorenç Viñas
La neu ha aparegut en totes les cotes del Ripollès per primera vegada aquest hivern, precisament quan queden poques hores perquè acabi l'estació. Les precipitacions han emblanquinat els paisatges de tota la comarca però han deixat gruixos significatius per sobre els 900 metres. De cara a aquest dijous no es descarten noves precipitacions però amb una cota que aniria a l'alça i que es pot situar a l'entorn dels 1.000-1.200 metres.

La nevada va començar al migdia, especialment a la Vall de Camprodon. Al vespre es va generalitzar i la cota va anar baixant. La nevada va continuar fins poc després de la mitjanit deixant gruixos de vora un pam per sobre dels 900 metres. Destaquen els 30 cm d'Espinavell, els 24 de Sant Pau de Segúries i els 17 de Planoles. En canvi, a l'entorn de Ripoll, per exemple, tot just ha agafat als prats i zones verdes.
 

Camprodon ha tingut la nevada més important de l'hivern Foto: Marc Navarro

 

Nevada a Molló, amb 20 cm. Foto: @nuriamaya


Circular al Ripollès ha estat complicat aquesta nit però hores d'ara, segons el Servei Català del Trànsit, només són necessàries cadenes per travessar la collada de Toses de Ribes de Freser a Puigcerdà. Tanmateix, cal molta precaució per circular. Per altra banda, una avaria elèctrica ha deixat sense servei de tren Puigcerdà i Ripoll i s'han activat serveis alternatius per carretera fins que a les 9 s'ha pogut restablir la normalitat.
 

Incidències del trànsit per la neu