Donen d'alta el veí de Ribes de Freser ferit en ser atacat per una vaca

L'home, de 58 anys, va acabar amb vuit costelles trencades i tres vèrtebres fissurades | Va haver de ser evacuat en helicòpter a l'Hospital Trueta de Girona

EFE
16 de març del 2016
Actualitzat a les 7:16h
El veí de Ribes de Freser, que va ser ferit de gravetat per l'atac d'una vaca diumenge passat, va rebre aquest dimecres l'alta a l'Hospital Josep Trueta de Girona. El ferit, Jesús Montón, de 58 anys i president de l'Arxiu Fotogràfic de Ribes de Freser, estava hospitalitzat des del dia de l'incident, el passat dia 13, amb vuit costelles trencades i tres vèrtebres fissurades, segons informa l'agència EFE.

L'atac de la vaca es va produir cap a la una del migdia quan Montón feia fotos mentre passejava amb la seva dona i un gos per la zona de la Massana, a Ribes de Freser. La parella, natural de la localitat, és bona coneixedora del paratge i, en veure que hi pasturava un ramat de vaques, la dona va agafar en braços la seva mascota, no obstant això, va ser envestida per un dels animals, que tenen les banyes retallades, segurament en sentir amenaçat el seu vedell.

La dona va caure a terra i va rebre diversos cops, moment en què va intervenir l'home, que es va convertir en el blanc dels atacs de la vaca. Tots dos van aconseguir fugir del lloc i trucar al telèfon d'emergències, que va desplaçar una ambulància, encara que la gravetat de les ferides sofertes per Montsó va obligar a traslladar-lo a l'Hospital Trueta en helicòpter.

A Ribes de Freser han succeït almenys tres atacs de vaques a persones que passaven a prop, un cas fa dotze anys, un altre fa dos mesos i el del diumenge passat. Un cop confirmat que la víctima no pateix lesions internes, ha estat donada d'alta i haurà de seguir la recuperació a casa seva.