La nevada més important de l'hivern al Pirineu Oriental arriba a mitjans de març

La cota al Ripollès es pot situar aquest dimecres a l'entorn dels 600-700 metres | Per sobre dels 1.200 es pot acumular més d'un pam de neu

Mapa d'acumulació de neu pels propers dies
Mapa d'acumulació de neu pels propers dies
Redacció
15 de març del 2016
Actualitzat el 16 de març a les 6:48h

Tot apunta que la nevada més important de l'hivern al Pirineu Oriental pot arribar a mitjans de març. Entre aquest dimecres i el dijous, les muntanyes del Ripollès poden rebre un bon "paquet" de neu. Unes precipitacions blanques que també podran afectar el Montseny i, de manera molt menys important, la resta del Pirineu.

Les previsions situen la cota de neu aquest dimecres a l'entorn dels 600-700 metres, puntualment per sota. Per aquest motiu el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de risc que afecta comarques com el Ripollès, Osona, Garrotxa, Berguedà, el Moianès i Solsonès però també al Vallès Oriental, Vallès Occidental, l'Anoia i la Selva.

Les precipitacions continuaran i s'enfortiran de cara a dijous malgrat que aleshores, sobretot a mesura que avanci el matí, la cota pot augmentar. El SMC adverteix de la possible acumulació de 20 cm de neu per sobre els 1.200 metres, especialment al Ripollès i a la Garrotxa.