Protecció Civil activa en alerta el Pla Neucat per les nevades de dissabte

La nevada afectarà qualsevol cota del Ripollès malgrat que inicialment se situarà a 1.000 metres | Serà el major temporal de neu al Pirineu oriental dels dos darrers hiverns

Redacció
26 de febrer del 2016
Actualitzat a les 11:26h
Model GFS per aquest dissabte
Model GFS per aquest dissabte | Meteociel
Protecció Civil ha activat en en fase d'alerta el Pla Neucat per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) que es puguin produir nevades importants el cap de setmana a Pirineu, Prepirineu i menys abundants a la Catalunya Central i a la serralada Prelitoral. Al Ripollès nevarà en qualsevol cota malgrat que inicialment, aquest divendres a la nit, se situarà a l'entorn dels metres.
 
 
Segons l’SMC, durant el matí de dissabte la baixada de temperatures serà notable, i les nevades començaran a afectar sobretot el Pirineu i Prepirineu amb una cota entorn els 1.000 metres. En aquesta zona acabarà nevant a totes les cotes, i en altres zones del territori la cota de neu baixarà fins al voltant dels 400 metres. En tot l'episodi, es podran acumular gruixos de més de 50 cm per sobre dels 2.000 metres.
 
A les comarques del Pirineu i Prepirineu tant oriental com occidental, la probabilitat de què s’acumulin més de 5 cm per sobre dels 600 metres és molt alta (4 sobre 6); mentre que també pot nevar, però amb menys probabilitat, a la resta de comarques de la Catalunya Central, interior de Barcelona, Lleida i el terç sud de Catalunya.
 
Protecció Civil de la Generalitat recomana extremar la precaució en els desplaçaments a les zones on és previst que nevi, i extremar les precaucions al volant i en les activitats a l’aire lliure. Cal portar cadenes i saber com es posen. En el moment de la nevada, si és abundant o acumula gruixos de neu, cal evitar la mobilitat per facilitar la neteja de les vies i evitar el col·lapse. Tots els consells davant les nevades els trobareu en aquest web.
 
Es recomana molta prudència en la conducció allà on nevi amb intensitat, portar el vehicle preparat amb cadenes, telèfon mòbil amb bateria, alguna manta o roba d’abric de reserva, aigua i algun aliment calòric; i seguir sempre els consells del Servei Català de Trànsit i consultar les incidències viàries al web de NacióDigital.