Un jove queda ferit crític en caure per un precipici de 150 metres al Gra de Fajol

L'accidentat, un veí de 20 anys de Montagut i Oix, ha patit politraumatismes i ha estat evacuat a l'Hospital Trueta

Redacció
12 de febrer del 2016
Actualitzat a les 17:35h
Els Bombers de la Generalitat han treballat aquest migdia en un accident de muntanya a Setcases (el Ripollès). L’avís s’ha rebut uns minuts abans de la una i ha estat un dels companys del noi accidentat qui ha trucat els serveis d’emergència.
 
Segons les informacions facilitades per l’alertant, un membre del grup (format per tres joves garrotxins) s’ha precipitat des de 150 metres mentre practicaven senderisme entre el Gra de Fajol Petit i Vallter 2000, a Setcases. Les causes de la caiguda encara no estan determinades. Fins al lloc s’ha desplaçat l’helicòpter dels Bombers de la Generalitat i dues Unitats del GRAE (Grup d’Actuacions Especials), a banda de vehicles de suport.
 
Els efectius de rescat han pogut accedir fins l’accidentat i l’han rescatat amb helicòpter. Després, l’han traslladat fins l’helicòpter del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques) que l’ha evacuat a l’Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta. El jove, de 20 anys i veí de Montagut i Oix, ha patit politraumatismes i el seu estat és crític. Els seus dos companys de travessa, una noia d’Olot i un noi de Sant Joan les Fonts, estan sans i estalvis.