Un gran mural promociona Sant Joan de les Abadesses a tocar de la carretera

L'element artístic ocupa la façana de l'edifici on hi havia l'antic consultori municipal | L'espai és ara un aparcament d'automòbils a l'espera de la construcció de la parada d'autobusos

Jordi Remolins
16 de novembre del 2015
Actualitzat el 06 de desembre a les 18:24h
Mural de Sant Joan de les Abadesses
Mural de Sant Joan de les Abadesses | Marc Cargol

Mural promocional de Sant Joan de les Abadesses Foto: Marc Cargol


Els automobilistes que circulin per la N-260 ja poden visualitzar una gran pintura mural de promoció de Sant Joan de les Abadesses. Estarà ubicada a les façanes del solar que ha resultat de l'aterrament de l'edifici on hi havia l'antic consultori mèdic, just al centre de la població.

Nirvana Jiménez i Hèctor Contreras són els autors de l'art d'un mural que havien d'acabar aquest cap de setmana. De fet van començar-lo a dibuixar dilluns, per encàrrec de l'Ajuntament i la Unió de Botiguers santjoanins. Al dibuix s'hi podran veure diferents elements identificatius del municipi. Des d'un parell de pabordes, una carbassa, una carpa de circ, elements esportius o culturals, que fàcilment recordaran el ball de la festa major, la festa de la carbassa, el Clownia, l'Emmona i el monestir entre d'altres. La dibuixant i dissenyadora gràfica Nirvana Jiménez és il·lustradora de diferents portades de discos i llibres, entre els quals el darrer dels Sopa de Cabra o dels Txarango. Per la seva banda Hèctor Contreras és també il·lustrador de diversos murals, samarretes i quadres amb un segell molt personal.

El solar on s'ubica s'utilitza des de fa uns mesos com a aparcament d'automòbils, tot i que la intenció de l'ajuntament és que sigui l'espai de parada dels autocars que realitzen el servei públic de transport. Actualment els autocars s'aturen al mig de la N-260, i s'han convertit en un dels majors perills del trànsit per dins de Sant Joan. No només perquè entorpeixen el pas dels cotxes, sinó perquè alguns els avancen envaint el carril contrari i posant en risc els vianants que volen creuar la carretera.

La intenció del mural és atraure als automobilistes a fer parada al poble, per conèixer millor les múltiples activitats que s'hi realitzen anualment. Amb aquesta mateixa voluntat s’ha impulsat recentment l’elaboració de tovalles amb paper reciclat. També incorporen motius santjoanins i seran utilitzades per diferents establiments de restauració del municipi. La Unió de Botiguers i l’ajuntament també estan al darrera d’aquesta iniciativa.