Faran un recinte de futbol 7 i de rugbi al camp de terra de Ripoll

Per tirar endavant el projecte cal traslladar primer la zona de bicitrial de Castelladrall i tenir el pressupost | És un dels projectes pendents de CiU des que va entrar a l'ajuntament el 2011

Jordi Remolins
30 d'octubre del 2015
Actualitzat el 02 de novembre a les 17:24h
El camp de terra de Castelladrall, en una imatge d'arxiu
El camp de terra de Castelladrall, en una imatge d'arxiu | Jordi Remolins

El camp de futbol de terra de la zona esportiva de Ripoll, recuperarà el seu ús després de l'adequació que té previst fer-hi l'ajuntament. Actualment aquella zona està ocupada parcialment per la zona de bicitrial i per un aparcament pels vehicles dels usuaris del pavelló i la piscina. La utilització com a aparcament va ser sol·licitada "pels responsables de diferents clubs esportius del municipi" segons va reconèixer l'alcalde Jordi Munell (CDC) en el darrer plenari. D'altra banda la zona de bicitrial ha anat disminuint les seves dimensions en els darrers anys.

L'objectiu del consistori és retornar l'ús del camp de terra per poder-hi jugar a futbol-7 o perquè els ripollesos que vulguin practicar el futbol i no tenen accés al camp de gespa, puguin fer-ho. També serà utilitzat com a camp d'entrenament per l'equip del Ripollès Rugby Club, que ja ho ha demanat a l'ajuntament.

Per portar a terme aquest projecte, primer caldrà traslladar les roques i obstacles del bicitrial, que aniran darrera de les aules de l'IES Abat Oliba que hi ha a Cal Déu. Aquest desplaçament de les zones que han sobreviscut són la principal dificultat per recuperar el camp de terra. Per fer el trasllat es necessita no només una grua, sinó també la presència d'un tècnic a fi d'adequar la posició dels obstacles i aferrar-los a terra. Les accions que s'hi realitzin hauran de comptar a més amb la supervisió de la Federació Catalana de Ciclisme per donar-hi el vist-i-plau, amb la intenció que s'hi puguin realitzar competicions oficials. El regidor d'Esports de l'Ajuntament, Miquel Rovira, creu que els canvis no es podran fer fins que no hi hagi el pressupost per a realitzar-los.

Les dificultats econòmiques han marcat la provisionalitat del camp de terra des de fa quatre anys. Quan CiU va entrar a governar el municipi el 2011 ja es va marcar l'objectiu de retornar el camp de terra a l'ús del futbol –de fet, era una de les propostes que volien executar immediatament-, però es calculava que calia una inversió d'entre 12.000 i 15.000 euros per tirar-ho endavant. La perillositat de la instal·lació de bicitrial al camp de Castelladrall era un dels motius que esgrimia aleshores el consistori. El 2013 es va haver d'aturar la declaració d'intencions de l'ajuntament per manca de recursos econòmics. Ara es torna a reobrir aquesta possibilitat. Mentre no es dugui a terme es delimitarà la zona d'aparcament de cotxes, ja que en algunes ocasions estacionar-hi s'ha convertit en un petit caos.