Els usuaris trameten al Síndic els problemes d'accessibilitat del tren

La plataforma “Perquè no ens fotin el tren” considera que alguns col·lectius tenen serioses dificultats per utilitzar el servei

Redacció
06 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 8:01h

Un comboi entrant a l'estació de Manlleu. Foto: Adrià Costa

 
La plataforma“Perquè no ens fotin el tren”, aprofitant que l'equip del Síndic de Greuges era a Torelló, el passat dimecres 30 de setembre, li va presentar una queixa pels problemes d'accessibilitat que pateixen les estacions i els trens de la R3.

“La progressiva eliminació del personal de les estacions fa que persones amb dèficits però amb una certa autonomia (per exemple, una persona amb síndrome de down) no puguin usar el tren; les persones amb cadires de rodes no poden fer servir el tren perquè tots els vagons tenen escales; el mal funcionament (o el no funcionament) de la megafonia o la no informació de la via per la qual passarà el tren ocasiona molts problemes a les persones cegues... A les estacions del Figaró i de Centelles si el tren és doble has de superar una alçada de més de 50 cm per baixar del tren (i la solució és tan simple com posar algun metre cúbic més de pasta!). I podríem fer una llarga llista de temes que cal resoldre!”, es lamenten des de l’entitat d’usuaris.

Al Síndic se li va adjuntar un manifest que la plataforma va redactar i que va fer arribar al Departament de Territori i Sostenibilitat, que alhora ho va derivar a Renfe. També s’adjunta la resposta de Renfe, que consideren insuficient, ja que es va limitar a dir que s’estava complint la normativa.

“Volem solucions! I, per això, a banda de la queixa tramitada al Síndic, a partir d'aquest mes d'octubre ens posarem en contacte amb els ajuntaments que a proposta del nostre grup van aprovar mocions reclamant millores a les estacions (Manlleu, Centelles i El Figaró) per saber quines gestions han fet i quines tenen previst de fer per aconseguir solucionar els problemes”, afegeix l’entitat.