El CF Ripoll seguirà lluint l'estelada a la samarreta malgrat l'advertència d'un àrbitre

El club mantindrà el símbol independentista en les properes edicions | El col·legiat del darrer partit va assegurar en l'acta que s'infrigia "la normativa sobre llevar mensajes políticos en la equipación"

Redacció
25 de setembre del 2015
Actualitzat el 08 d'octubre a la 13:52h
El Club de Futbol de Ripoll no només seguirà lluint l'estelada al braç de les seves samarretes, sinó que a més el seu president Ramon Serra afirma que "també la tindrà les properes edicions que fem de la nostra equipació". El club ripollès va veure com diumenge passat l'àrbitre del partit contra la UE Caldes de Malavella feia constar a l'acta aquesta incidència. El col·legiat Eduardo Marasciuolo hi deia que portar l'estelada en una de les mànigues suposava infringir "la normativa sobre llevar mensajes políticos en la equipación". També hi especificava que es tracta d'una estelada on s'hi pot llegir "assemblea.cat". Tot i que en la versió que la Federació Catalana de Futbol té penjada al seu web no s'hi pot llegir aquesta indicació del colegiat, el Ripoll CF ho ha difós a través de les xarxes socials.

La presència de l'estelada a la samarreta del Ripoll és remunta a l'inici de la temporada 2013-14. Ramon Serra –que a banda de president és regidor d'ERC- explica que "es va aprovar en assemblea" per unanimitat. Tant el primer com el segon equip, així com el conjunt femení llueixen l'estelada en la primera i segona equipació. Els equips de l'Escola de Futbol del Ripollès vinculats també al club no la porten perquè els pares dels jugadors han de pagar quotes per jugar-hi, i "caldria que el 100% de les famílies hi estiguessin d'acord", especifica Serra.

Es dóna el cas que segons el president ripollès aquest mateix àrbitre ja havia xiulat partits dels diferents equips ripollesos en diverses ocasions, però mai no hi havia posat cap problema. Ha estat ara, durant la campanya electoral de les eleccions de diumenge, quan han sorgit les dificultats. Serra confirma que en aquesta ocasió Marasciuolo va insistir que ho faria constar en acta perquè no està bé de portar-hi l'estelada. El màxim dirigent ripollès diu que no els ha arribat cap sanció, i que si així fos, seria "surrealista". En cas que arribi cap multa, el club no té previst fer cap acció concreta, però Serra assenyala però que "hauríem de recórrer". En tot cas espera que tot quedi en no res, i està bastant convençut que no hi haurà sanció.

El Ripoll CF és un dels primers clubs de futbol que va lluir l'estelada a la samarreta. No és però l'únic. A la comarca veïna d'Osona, el CP Vic d'hoquei sobre patins porta la mateixa estelada de l'Assemblea Nacional Catalana. A més de ser un dels conjunts més destacats del planeta, actualment és el campió vigent de la Copa del Rei i subcampió també la darrera temporada de la Lliga Europea d'aquest esport. Ramon Serra no té constància que cap altre club hagi tingut problemes per lluir l'estelada.