Veïns de segones residències de Pardines entreguen signatures contra el soroll de l'extractor d'un restaurant

L’alcaldessa Núria Pérez es mostra sorpresa per la forma utilitzada per fer arribar la queixa

Jordi Remolins
21 de setembre del 2015
Actualitzat el 02 d'octubre a les 7:04h
Diverses famílies de segones residències de Pardines van entregar fa uns dies una recollida de signatures per denunciar el soroll de l’extractor d’un establiment de restauració del municipi. Aquestes persones tenen la seva residència just darrera del restaurant, on hi ha l’extracció de fums. Això els ha motivat a fer aquesta queixa formal que ha estat secundada per dotze signatures més, cap d’elles de veïns permanents del poble, segons ha explicat l’alcaldessa Núria Pérez Desel.

La mateixa alcaldessa es mostra “sobtada” per la forma d’expressar aquesta inquietud. La queixa li va arribar just arribant de vacances, i creu que hauria estat més normal asseure’s per parlar-ne i buscar-hi una solució. Núria Pérez no entén perquè ho han fet amb una recollida de signatures ja que fa molts anys que algunes d’aquestes famílies tenen segona residència al poble, i no creu que hi hagi d’haver cap inconvenient per resoldre-ho sense necessitat de recollir signatures.

Segons l’ajuntament pardinenc és possible que l’extractor necessiti una neteja, i de fet el llogater de l’establiment no té cap inconvenient en què es realitzi. Els responsables del consistori també es mostren oberts a realitzar una revisió de decibels de l’aparell. Des de feia alguns mesos que hi havia el rum-rum pel poble pel soroll d’aquests extractors. Alguns veïns de l’establiment havien mostrat el seu descontent en petit comitè amb un soroll que els molestava sobretot a l’hora de fer el vermut o el cafè.

Les queixes de segons residents no són noves a la comarca. Fa alguns anys a Llanars ja van fer-ho pel soroll de les esquelles del bestiar. En altres poblacions de l’Empordà també n’havien expressat perquè el so de les campanes de l’església no els deixaven dormir a les nits.